Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat, despre temerea că România ar putea ajunge în situația Italiei: 'Nu suntem acolo. Putem suplimenta cu încă 400 de paturi de ATI'

gov.ro
Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit, marți seară, la Digi 24, despre creșterea numărului de locuri la ATI, spunând că România poate avea în plus 400 de paturi la Terapie Intensivă și nu va ajunge în situația Italiei, unde medicii au trebuit să aleagă între pacienți, pentru a decide cine va fi intubat, pentru că avea șanse e supraviețuire, și cine nu. Arafat este, însă, contrazis de la Ploiești, unde admiterea pacienţilor în secţia de Terapie Intensivă s-a făcut până în acest moment în ordinea gravităţii, unitatea confruntându-se cu o lipsă de locuri la ATI.

"Nu suntem acolo. Avem resurse, noi avem în stocuri ventilatoare, materiale, echipamente. putem suplimenta încă 400 de paturi de ATI.

Acest lucru depinde de resursa umană. Există un e fort major pentru a face față și să nu ajungem să fim depășiți. Cel puțin și în alt oraș.

Citește și: Precizare de ultimă oră! Raportare greșită a deceselor

Lumea începe să înțeleagă pentru că au cunoștințe care au ajuns la ATI. Populația începe să sesizeze că biata gripă este mult mai serioasă. Au văzut că apropiații lor au ajuns într-o situație grea. Avem un coleg pompier care a ajuns la Terapie Intensivă.

Mai sunt tentative de a da informații greșite, de a căurta vinovați. Acum este momentul de a lucra toți, împreună. este momentul pentru a veni în sprijinul corpului medical.

Noi n-am inches total nici în prima fază, nu vorbim de o închidere totală. Sunt soluții care se pot lua regional", a spus Raed Arafat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.