Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat, după zecile de decese în urma vaccinării anti-Covid: 'Trebuie văzut ce s-a întâmplat exact, nu poate fi folosit împotriva vaccinului'

Facebook
Raed Arafat

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat, luni seară, despre persoanele în vârstă din Norvegia care au decedat după ce au primit vaccinul împotriva COVID-19, că aceste persoane se aflau în stadii terminale ale bolii. ”La acest moment încă nu există o relaţie de cauzalitate. Trebuie văzut ce s-a întâmplat exact”, a afirmat Arafat, adăugând că aceste informaţii nu pot fi folosite împotriva vaccinului. Şeful DSU este de părere că autorităţile trebuie să investigheze ce s-a întâmplat şi să vină cu precizări, anunță news.ro.

”Dacă vorbim de persoane, cum am înţeles, cu boli terminale, a fost menţionat acest lucru, boli terminale înseamnă că s-a dat vaccinul la persoane care erau cu speranţa de viaţă scurtă. Aici probabil că individul nu putea să suporte acest vaccin din motivul bolii pe care o avea, care e boală terminală, atenţie. Aici poate că acest lucru impune ca medicul la anumite situaţii spune că nu trebuie să dăm vaccinul, dar asta nu poate fi folosit împotriva vaccinului, că vaccinul ucide persoanele în vârstă”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Şeful DSU este de părere că autorităţile din Norvegia trebuie să spună dacă a fost o problemă de cauzalitate.

”Realitatea este că în Norvegia, unde poate speranţa de vârstă este foarte mare şi în centrele rezidenţiale în care sunt peste 90 de ani, peste 85 de ani şi care sunt în boli terminale, poate la ei vaccinul s-a întâmplat să decedeze, dar acuma ştiinţific trebuie să vină ei să spună dacă a fost problemă de cauzalitate şi acest lucru nu a fost stabilit, nu s-a zis, este doar corelarea momentului”, a declarat Arafat.

Citește și: Raluca Turcan iese la rampă: ‘Există voci care au opinii diferite față de vocea președintelui PNL’

Raed Arafat a adăugat că în cazul în care ar exista vreo legătură între decese şi vaccin, ar trebui să apară recomandări suplimentare, însă ”trebuie văzut ce s-a întâmplat exact”.

”Trebuie să vedem autorităţile norvegiene, studiile care vor veni, dacă găsesc o chestie de cauzalitate, corelare şi după care vor ieşi recomandări suplimentare. La acest moment nu ştiu să fie recomandări suplimentare din partea Agenţiei Medicamentului European sau din partea fabricantului. Dacă vor descoperi că există o legătură, atunci vor veni cu precizări suplimentare. Dacă va ştii că este o problemă, producătorul vaccinului este obligat să vină cu precizări. La acest moment încă nu există o relaţie de cauzalitate. Trebuie văzut ce s-a întâmplat exact”, a declarat Arafat.

Norvegia a înregistrat un total de 29 de decese la persoanele de peste 75 de ani care au primit prima doză de vaccin anti-Covid, iar oamenii de ştiinţă analizează cu atenţie ce grupuri să vizeze în programele naţionale de imunizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.