Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat, 'fiert' la foc mic de Curtea de Apel Alba: instanța a amânat discutarea aspectelor cu privire la calitatea sa de reprezentant al DSU

Inquam Photos / George Calin
raed arafat masca

Curtea de Apel (CA) Alba Iulia a prorogat luni, pentru 7 iunie, în temeiul înscrisurilor nou depuse la acest termen de judecată, discutarea aspectelor ce ţin de conformitatea cadrului procesual cu privire la calitatea de reprezentant al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a lui Raed Arafat. La termenul anterior, din 29 martie, judecătorul a constatat că, din documentele depuse până la vremea respectivă, nu rezultă că secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat are calitatea de reprezentant al DSU, admiţând excepţia lipsei calităţii de reprezentant pentru DSU a acestuia invocată de o reclamantă, informează Agerpres.

În cadrul şedinţei de luni, reprezentanta DSU a depus "actul care lipsea de la dosar", respectiv un ordin de ministru din 2016, din care ar rezulta, după cum a susţinut aceasta, calitatea de reprezentant al DSU al lui Raed Arafat.

În condiţiile în care reclamanta nu a fost prezentă în sală la termenul de luni, iar înscrisul respectiv nu a fost depus de către DSU cu cel puţin 5 zile înainte de şedinţă, magistratul a arătat că e "o chestiune care nu poate fi tranşată" fără ca aceasta să aibă cunoştinţă de conţinut.

Ca atare, a decis să proroge "discutarea aspectelor ce ţin de conformitatea cadrului procesual cu privire la calitatea de reprezentant al DSU a dl. doctor Raed Arafat, în temeiul înscrisurilor nou depuse la acest termen de judecată".

Instanţa a prorogat, pentru termenul viitor de judecată, şi discutarea excepţiei inadmisibilităţii, a excepţiei lipsei de interes şi celorlalte chestiuni de drept invocate, în cadrul procesual adecvat.

În dosarul 5995/2/2021 aflat pe fond pe rolul CA Alba Iulia, reclamanta Nicoleta Petruţ, în contradictoriu cu Guvernul României, DSU şi MAI, a cerut anularea mai multor hotărâri de guvern emise în starea de urgenţă şi alertă, şi anume 394/2020, 476/2020, 553/2020 şi 932/2021.

La termenul de luni, instanţa a admis excepţia formulată de Guvernul României privind tardivitatea modificării acţiunii prin notele de şedinţă depuse de reclamantă în data de 14 februarie şi 28 martie şi, prin urmare, anulează cererile incidentale şi de modificare a acţiunii faţă de forma iniţială a cererii de chemare în judecată cu care a fost învestită instanţa. Soluţia este cu drept de recurs odată cu fondul.

Potrivit minutei postate pe portalul instanţei, până în 7 iunie se vor comunica cu toate părţile înscrisurile depuse pentru acest termen de judecată privitoare la calitatea de reprezentant al DSU a lui Raed Arafat, notele scrise depuse de reclamantă, câte un exemplar din cererea de intervenţie accesorie şi cererea de intervenţie principală formulate în cauză.

"Prorogă discutarea excepţiei inadmisibilităţii, a excepţiei lipsei de interes şi celorlalte chestiuni de drept invocate, în cadrul procesual adecvat, cu respectarea prev. art. 248 C.p.c. privind ordinea de soluţionare, pentru termenul viitor de judecată", se mai arată în soluţie.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul CA Alba Iulia în ianuarie, la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.