Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat îi atenționează pe alegători: 'Așa cum nu poți vota fără cartea de identitate, nu vei putea vota fără masca de protecție'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Raed Arafat

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situațiile de Urgență, a declarat sâmbătă, pentru B1 TV, că persoanele care nu vor să poarte masca de protecție în secțiile de votare nu vor putea vota. În schimb, cei care și-au uitat masca acasă, vor găsi una la secția de votare. Arafat a insistat că riscul de transmitere a coronavirusului în timpul alegerilor locale, ce se vor desfășura pe 27 septembrie, este minim dacă regulile sunt respectate: mască de protecție, distanțare fizică, dezinfectarea mâinilor.

„Dacă se respectă regulile impuse, riscul rămâne minim. Regulile sunt clare: distanțare, mască de la intrare până la ieșire, când stai în rând, trebuie să păstrezi distanța, dezinfecția mâinilor la intrare și la ieșirea din secție, manipularea buletinului de vot de către posesor. Toate aceste reguli sunt făcute să diminueze riscul la maxim. Aerisirea secțiilor de vot periodic...

Radu Banciu l-a DESFIINȚAT pe Tudor Chirilă, după ce artistul a chemat lumea la vot: 'Portretul tip al acestui individ'

Dacă nu se respectă regulile, riscul crește.

Îndemnul meu e pentru cei care au vorbit mult împotriva măștii e să înțeleagă că la secția de vot masca e obligatorie. Dreptul lor la vot e respectat, dar așa cum nu poți vota fără cartea de identitate, nu vei putea vota fără să fie masca purtată.

Singura dată când dai masca jos câteva secunde e când te identifică cel din comisie să vadă dacă persoana din cartea de identitate e cea cu masca respectivă. În rest, masca trebuie purtată, trebuie purtată corect, dezinfectarea mâinilor la intrare și la ieșire din secție și vor fi forțele de ordine, vor fi cei care păzesc secțiile de vot, atenți la aceste aspecte. Altfel riscăm viața altora.

Cine a uitat masca va găsi cu siguranță  la fața locului o mască să poată intra în secție. Masca e obligatorie pentru votare!”, a declarat Raed Arafat, pentru B1 TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.