Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat îi dă de gol pe cei de la Corupția Ucide: Cel mai mare FAKE NEWS de la mitingul de pe 10 august

coruptia ucide

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, subliniază că nu tot ce se scrie pe Facebook este realitate şi că lumea trebuie să aibă discernământ.

"Nu tot ce scrie pe Facebook este realitate şi lumea trebuie să aibă discernământ. Citeşte, are liber acces la toate informaţiile, dar totuşi să trieze informaţiile cu capul lor, cu creierul lor şi să analizeze şi să vadă oare informaţia asta poate să fie adevărată", a afirmat Arafat, joi, la Digi 24.

Citește și: Sorina Matei s-a dezlănțuit-mesaj fără precedent pentru șeful SRI

El a dat ca exemplu o solicitare la 112 prin care se spunea că este un miros puternic de gaze în Piaţa Victoriei.

"Am să vă dau un exemplu: acum două zile a sunat cineva la 112 şi a spus că este un miros puternic de gaze, să vină pompierii repede în Piaţa Victoriei. Au apărut pompierii acolo, normal, persoana care a solicitat ştia foarte bine cu ce vin pompierii (...), maşina specială pentru investigarea gazelor, substanţelor chimice. Pompierii au preluat mai multe prelevări şi toate rapoartele prelevărilor au fost negative. Au plecat. Au trecut câteva ore. Poza lor acolo a fost pe un cont de Facebook şi totul corelat cu o investigare care se face pe arme de război, şi cu ONU, şi cu toate aceste lucruri. Astfel de ştiri trebuie să fie extrem de atent gândite de populaţie şi filtrate", a explicat Arafat.

Citește și: Fiica Anamariei Prodan- vacanță de lux alături de iubit! Cât a cheltuit aceasta

Arafat a făcut referire la postarea celor de la Corupția Ucide, care au scris că Unitatea Specială pentru Decontaminare-Cercetare C.B.R.N. (apărare chimică, biologică, radiologică şi nucleară) a prelevat probe de pe asfaltul din Piaţa Victoriei. ”Corupţia Ucide” a publicat şi fotografiile despre care vorbește Arafat, cu cei de la Unitatea Specială pentru Decontaminare.

Detalii AICI: IPOTEZĂ TERIBILĂ lansată de Corupția Ucide: 'Gazul folosit la mitingul din 10 august nu e LEGAL, specialiștii au luat probe! Cerem ajutorul ONU' - FOTO

Arafat le-a recomandat oamenilor ca atunci când văd o informaţie pe Facebook "să citească cu creierul, nu cu emoţiile, şi să diferenţieze ce poate fi adevărat de ce nu poate fi adevărat".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.