Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat lansează ACUZAȚII GRAVE: 'Unele aeroporturi sunt închise seara. ROMATSA refuză să deschidă pentru urgențe medicale'

raed arafat exercitiu

Raed Arafat a declarat că în curând va fi lansată o nouă bază aeriană la Jibău, care va eficientiza intervenția în cazul urgențelor medicale. Șeful DSU a mai spus unele aeroporturi sunt închise seara, iar angajații refuză să-l deschidă pentru urgențele medicale.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat a spus, marți, în cadrul unei conferințe, că va fi lansată o nouă bază aeriană importantă în curând, la Jibău, conform Mediafax.

Citește și: Verdict DRAMATIC al medicilor privind starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu

„Vor fi trei elicoptere în zona Ardeal. Avem elicopterele Galați-Iași, avem Constanța, București, Craiova, Arad va fi cel de la Jibău și, bineînțeles, Târgu Mureș”, a menționat Arafat.

Șeful DSU a declarat că o problemă cu care Departamentul pentru Situații de Urgență se confruntă este închiderea aeroporturilor seara, ceea ce îngreunează transportul pacienților care necesită transferuri în țară.

„Există multe localități cu aeroport lângă ele. Una dintre problemele cu care ne confruntăm este că multe dintre aceste aeroporturi se închid seara, iar problema majoră este că de multe ori ROMATSA (Administratia Romana a Serviciilor de Trafic Aerian n.r.)refuză să vină să deschidă aeroportul pentru o misiune medicală. Nu toți, unele zone”, a spus Arafat.

Sursa citată a declarat că deschiderea unui aeroport mic pentru urgențe trebuie să fie obligatorie.

„Dacă vrem să folosim acest sistem, trebuie să ajungem să fim clari că deschiderea unui aeroport mic pentru urgența medicală trebuie să fie obligatorie, nu după capul angajatului. Se întâmplă o dată pe săptămână, se întâmplă o dată la două săptămâni, nu poți să spui „nu pot să deschid aeroportul, ca să vină avionul să ia pacientul”, preciează șeful DSU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.