Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat: Libertatea individuală are limitele ei. Există și libertatea celor care nu vor să se infecteze

Raed Arafat a declarat miercuri seară, la Digi24, că nu i se pare normal în actuala pandemie să se promoveze libertatea totală a indivizilor de a nu se interna și de a nu putea fi internați/carantinați cu forța.

„Această limită (a libertății individuale, n.red.) este când dreptul meu deja afectează drepturile celorlalți din jurul meu și, fără voia lor și fără chiar cunoștință, pentru că e pot să treacă pe lângă tine, tu ești un asimptomatic care nu vrea să stea în autoizolare, pleacă din spital, nimeni nu poate să te urmărească, sau ești simptomatic, strănuți, tușești, dar te simți bine. Există și această formă. Te duci acasă la familia ta. Tu spui că te izolezi, ești cu familia, strănuți, tușești, după care familia ta merge și lucrează, merge la lucru, copilul merge și se joacă cu copiii vecinilor și așa mai departe. Această boală se răspândește. Aici deja nu mai putem vorbi de libertate individuală. Există totuși libertatea populației și a oamenilor care nu vor să se infecteze”, a spus Arafat.

El a indicat că a crescut 30% ritmul noilor infecții.

„Este cert că trendul este crescător. Nu este descrescător, nici nu este stabil. Este un trend crescător. Toate datele arată acest lucru. În ultimele 14 zile am crescut, dacă nu greșesc, cu vreo 30 și ceva la sută. Acesta este un semnal. Singura modalitate de a gestiona fără măsuri restrictive, pe care știu că nu le vrea nimeni, este ca populația să fie cât mai cooperantă și să respecte regulile care au fost recomandate și să nu mai asculte toate prostiile care se vehiculează pe rețelele de socializare”, a explicat acesta.

Premierul Ludovic Orban a spus, miercuri seara, că principala cauză a creșterii numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus o reprezintă nerespectarea regulilor de protecție sanitară, el precizând că, dacă va fi necesar, vor fi impuse noi restricții.

Citește și: Nelu Tătaru, după RECORDUL de cazuri noi în România: Vom propune carantinarea anumitor zone! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.