Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat, mesaj de Ziua Națională Salvamont: 'Mulţumesc pentru tot ceea ce aţi făcut până acum'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, consideră că Salvamontul a evoluat mult în ultimii ani şi a început să se vadă din ce în mai mult în sistemul de salvare integrat.

El a subliniat rolul major al salvamontiştilor în perioada inundaţiilor din judeţul Bacău, potrivit agerpres.ro.

"Rolul lor este extrem de important, fie că vorbim de Salvamont sau de Salvaspeo - acţiuni de salvări speologice. În ultima perioadă salvamontului i s-a adăugat componenta canină - câinii de avalanşă. Colaborarea cu MAI, SMURD, Jandarmerie sau serviciile de ambulanţă au dus la îmbunătăţirea activităţii în zonele montane şi la salvarea de vieţi. De ziua Salvamont, transmit celor de la serviciile pubilce sau voluntari 'La mulţi ani!', mult succes şi mulţumesc pentru tot ceea ce aţi făcut până acum", a afirmat, duminică, Raed Arafat, într-un mesaj video pe Facebook cu prilejul Zilei Salvamont.

Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România (Salvamont România), unicul serviciu de salvare montană din ţara noastră, marchează 52 ani de activitate sub denumirea Salvamont şi 117 ani de la atestarea primelor structuri organizate de salvare montană. Ziua aleasă pentru această aniversare a fost stabilită pentru 1 august, începutul celei mai dificile luni din an pentru salvatorii montani, cu cele mai multe incidente înregistrate pe parcursul unui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.