Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat preia discursul lui Klaus Iohannis și ne cere să fim precauți: 'Insistăm mai ales asupra purtării măștii și a vaccinării'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Raed Arafat

Situația pandemică din România în acest moment nu trebuie caracterizată prin „îngrijorătoare” sau „neîngrijorătoare”, spune șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat: „să rămânem precauți”, anunță Mediafax.

Întrebat, joi, dacă din punctul său de vedere situația în România este îngrijorătoare în acest moment, Arafat a răspuns: „faptul că varianta Omicron are impact mai redus din punctul de vedere al gravității este un lucru foarte pozitiv. Normal că trebuie să rămânem precauți. Nu aș categorisi îngrijorătoare sau neîngrijorătoare. Este o situație care necesită precauție pentru următoarele două - trei săptămâni până atingem vârful, după care vedem că începe să scadă”.

Potrivit lui Arafat, situația trebuie monitorizată și adaptată, dar cel mai important este să se respecte regulile de bază.

„Insistăm mai ales asupra purtării măștii. Considerăm că este, poate, cea mai eficientă metodă, cu excepția vaccinării, care poate preveni stările grave și ajungerea la terapie intensivă sau la deces. În rest, așteptăm să vedem care va fi evoluția și la un moment probabil că o să scadă complet numărul cazurilor Delta și o să avem preponderent Omicron”.

În ce privește focarele din spitale, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a spus că nu se poate spune că cifrele în acest moment reprezintă un impact major în țară: „dar sunt unele spitale care au într-adevăr un număr de medici sau de asistenți carantinați, izolați. De aici vin și detașările”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.