Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat, previziuni sumbre: 'Ne așteptăm să crească tendința. Riscul ca numărul cazurilor să cească e destul de accentuat'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Raed Arafat

Raed Arafat a anunțat că e posibil ca numărul cazurilor de îmbolnăviri cu noul coronavirus să crească.  Până astăzi, 8 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.175 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Citește și: BREAKING - 18 români au murit din cauza noului coronavirus: toți prezentau comorbidități

„Ne așteptăm să crească tendința dacă lumea nu începe să respecte mai mult și să le respecte pe cele actuale. Riscul să crească e destul de accentuat.

Este și oboseala dusă de carantină. Nu putem da vina pe reaua voință a populației.

Pentru relaxare trebuia să existe măsuri compensatorii, în responsabilitatea individului: spălatul pe mâini, mască, să eviți anumite comportamente...

Am asistat, din păcate, la campanii negaționiste sau la campanii individuale. Aceste campanii au avut efect. Fiecare campanie a avut succes pe anumite categorii de oameni. Fie că e un cântăreț, fie că e altul care face bine o campanie foarte bine al concepției și al imaginii și o răspândește pentru a ajunge la tineri, ăștia toți sunt factori de transmitere”, a declarat Raed Arafat, în direct la Digi24.

„Trebuie să păstrăm masca pe față, să păstrăm distanța și să avem grijă față de cel de lângă noi. Riscăm să apară focare inclusiv printre angajații unor magazine. E greu de spus la câte cazuri ar fi trebuită pusă problema revenirii la starea de urgență. Nu decid eu, ci mai mulți specialiști”, a mai precizat Raed Arafat.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.284 au fost externate, dintre care 20.799 de pacienți vindecați și 1.485 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.