Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat, recomandare pentru români în plină criză COVID-19: 'Cu asta putem limita răspândirea acestui virus și asocierea lui cu SARS-CoV-2'

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat sâmbătă, pentru B1 TV, că românii, mai ales cei din categoriile de risc, ar trebui să înceapă deja să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Aceasta este ca mai bună modalitate de prevenire a virozelor și gripei. În plus, reduce și asocierea virusului gripal sezonier cu coronavirusul.

Arafat a mai ținut să remarce faptul că regulile menite să prevină răspândirea SARS-CoV-2 sunt la fel de utile în a preveni răspândirea virusului gripal.

„Dacă ne uităm la ce se întâmplă în jurul nostru, sunt momente în care ajungem în diferite zone ale țării să nu mai avem locuri de internare nici pentru cei simptomatici, cu formă intermediară, nici pentru Terapie Intensivă. Noi transferăm zilnic pacienți între centre, ca să asigurăm loc de ATI. Acești colegi care atrag atenția vorbesc în cunoștință de cauză. Ei sunt în linia I și știu foarte bine ce se întâmplă în secțiile pe care le deservesc.

Donald Trump provoacă rumoare, înaintea alegerilor din SUA: a numit un judecător la Curtea Supremă

Vine gripa sezonieră. Una din modalitățile de reducere a răspândirii virusului gripal sezonier e tot purtarea măștii. Deci măsurile anti-COVID pot duce și la reducerea acestui impact al virozei sau al gripei sezoniere.

În același timp, o modalitate de prevenire mai serioasă pentru gripa sezonieră e vaccinarea. Vaccinul e deja disponibil, e disponibil pentru persoanele vulnerabile și e disponibil pentru cei care vor să-l cumpere de la farmacii.

Părerea mea e că deja lumea trebuie să înceapă deja să se vaccineze și să se vaccineze mai ales cei care sunt cu risc mai mare, vârstnicii, cei cu probleme, copii foarte mici. Deci trebuie să fie vaccinați împotriva gripei sezoniere.

Cu asta putem limita răspândirea acestui virus și asocierea lui cu SARS-CoV-2”, a declarat Raed Arafat, pentru B1 TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.