Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat susține că n-a văzut filmulețul de la Colectiv: nu știam că trebuie să ajung la premier

arafat raed

Raed Arafat a declarat, la Marius Tucă Show, că și atunci când se vor împlini 5 ani de la Colectiv vor fi organizate alegeri, deci e posibil să mai apară noi dezvăluiri despre tragedie. În privința filmulețului, șeful DSU a spus că nu l-a avut, însă nu știa că trebuie prezentat premierului.

Citește și: Klaus Iohannis, bilanț de 800 de pagini al primului mandat/DOCUMENT

„Asta nu pe mine trebuie să mă întrebați (de ce i se cere demisia, n.r.). Asta a fost și în urmă cu doi ani. Multă lume se gândește ce o să iasă la 5 ani de la Colectiv. Tot perioadă de alegeri o să fie și atunci. Nu am vrut să mă trezesc în mijlocul unei situații și să devin centru de atenție. Eu nu prea am consilieri de imagine și chestii de acest gen”, a declarat Raed Arafat, la Marius Tucă Show.

Șeful DSU a precizat că nu a dat declarații publice atunci când a fost prezentat în presă filmulețul cu interventia primelor echipaje la incendiul Colectiv în urma unei decizii personale. Arafat a precizat că nu a protejat pe nimeni.

„Nu era nici sa protejăm pe cineva, nimic, dar era o decizie personală a mea. (...) Întotdeauna am făcut acest lucru intuitiv și personal. (...) Nu cred că nu doctorul Arafat e esența aici, oamenii văd ce se întâmplă cu un sistem care a evoluat de la zero. Sistemul nostru e unul dintre cele mai integrate din Europa ca mod de organizare și acest lucru îl simte populația pe teren.”, a mai spus Arafat.

În privința filmulețului de la Colectiv, Arafat a reiterat faptul că nu l-a avut.

„În primul rând nu l-am avut. L-a filmat echipa ISU București, Dar nu trebuia să ajungă (la el, n.r.), nici la inspectorul general. Am văzut destule filmări. Nu trebuia să îmi arate cineva alte imagini. Am fost și la fața locului. (...) Eu nu știam că trebuie să urc cu filmul până la premier. Nu am ajuns, au fost situații - când cineva îți cere expres un briefing”, a mai spus Arafat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.