Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat: VACCINARE OBLIGATORIE pentru medici, profesori și militari

gsp.ro
Raed Arafat

Personalul medical, profesorii și militarii trebuie fie vaccinați obligatoriu, fie testați cel puțin o dată pe săptămână din fonduri proprii, spune, miercuri, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat.

Întrebat, miercuri seara, la Digi 24, despre posibila vaccinare obligatorie a cadrelor medicale, profesorilor și militarilor, dr. Raed Arafat a spus că „cert trebuie așa”.

Citește și: Raed Arafat anunță lovitura pentru milioane de români: La restaurant, mall sau nuntă doar cu certificat de vaccinare

„Cert trebuie așa: vaccinare obligatorie și, în cel mai rău caz, testare obligatorie cel puțin o dată pe săptămână. Una din acestea două trebuie să fie. (...) Acest lucru este minim. Sunt țări din Europa care au mers pe vaccinare obligatorie și sunt țări din Europa care au zis ”ok, dacă nu vrei să te vaccinezi, atunci te testezi obligatoriu o dată pe săptămână””, a spus Raed Arafat.

Acesta spune că cei care aleg să se testeze trebuie să o facă pe cheltuiala lor.

„Nu pe finanțarea statului, evident (testare – n.r.). Astea sunt concluziile în mai multe state și cred că este normal. Statul îți oferă vaccinul gratis, ai acces la el deja de câteva luni de zile. Poți să te duci oriunde să te vaccinezi. Dacă ai ales să nu, atunci te testezi și te testezi obligatoriu”, a mai spus șeful DSU.

El spune, însă, că cea mai bună alegere este vaccinarea, pentru că testarea nu oferă protecție.

„Înseamnă că ești vulnerabil și riști să te îmbolnăvești. (...) În spital ești vulnerabil să te infectezi, la muncă dacă ești pe o mașină a SMURD-ului, a Ambulanței ești cu risc să te infectezi și atunci trebuie să te vaccinezi. Trebuie să te avem permanent și să nu te pierdem și să ajungi în terapie intensivă”, a mai spus Arafat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.