Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat vede un pericol în scăderea cazurilor de COVID-19: Riscul e să spună unii 'gata, am scăpat'

gsp.ro
Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat, şeful DSU, afirmă că scăderea cazurilor de COVID-19 în toată ţara prezintă şi unele riscuri, iar eforturile trebuie să se concentreze pe vaccinare.

"Riscul e ca unii să spună 'gata, am scăpat, de ce să mă vaccinez?' şi asta să fie ceea ce duce la o creştere a cazurilor. Va trebui continuată vaccinarea", a declarat Arafat, la Digi 24.

Secretarul de stat a precizat că va răsufla uşurat doar când 60% din populaţie va fi vaccinată. "Este important ca măcar cu prima doză să avem 5 milioane de oameni vaccinaţi în această lună. Trebuie continuat să atingem acest 60%", a explicat Arafat.

Şeful DSU nu exclude ca Paştele şi revenirea elevilor la şcoală să se simtă şi într-o creştere a cazurilor. "Acum începem să vedem (efectul Paştelui, n.r.). Poate platoul ăsta de acolo vine. Vedem în următoarele săptămâni. Sperăm să ţinem sub control, să nu mai avem vârful acela. E posibil să vedem anumite creşteri. E imposibil să spunem cât", a mai precizat Raed Arafat.

Capitala şi toate judeţele se află în scenariul verde, potrivit raportărilor oficiale, cu mai puţin de 1,5 cazuri noi de COVID-19 la 1000 de locuitori, în ultimele 14 zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.