Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat - vizite de lucru în zone afectate de vremea rea

Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, s-a aflat duminică în judeţele Sibiu, Vâlcea şi Argeş, în zone afectate de fenomenele meteo, scrie Agerpres.

* Sibiu 

În vederea comunicării directe cu membrii Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, în scopul evaluării situaţiei existente la nivelul judeţului şi a identificării eventualelor necesităţi de sprijin, Raed Arafat s-a aflat duminică la Sibiu într-o vizită de lucru, anunţă ISU Sibiu. 

Membrii CJCCI au prezentat măsurile întreprinse până la acest moment şi modul în care se va acţiona în continuare, în zonele afectate de efectele fenomenelor meteorologice.

Citește și: Arad: Acoperişuri smulse şi copaci doborâţi în urma unei furtuni

În atenţia autorităţilor locale se află localităţile Sibiu, Săcădate, Apoldu de Sus, Apoldu de Jos, Hosman, Ocna Sibiului, Roşia, Cornăţel, Tilişca, Dumbrăveni, Păltiniş, Avrig, Moşna. 

* Vâlcea 

Pentru evaluarea situaţiei din teren şi identificarea soluţiilor optime de intervenţie, şeful DSU, dr. Raed Arafat, a purtat discuţii şi cu membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, anunţă DSU într-o postare pe Facebook. 

În aceste momente, în atenţia autorităţilor se află râul Topolog, ce prezintă risc accentuat de a ieşi din matcă din cauza ploilor abundente ce se înregistrează în zonă. 

* Argeş 

Raed Arafat s-a aflat duminică şi la sediul ISU Argeş, unde, împreună cu prefectul şi reprezentanţii din cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, a analizat situaţia generată de inundaţiile din ultimele zile. 

În cadrul comitetului au fost dispuse măsuri necesare pentru asigurarea sprijinului optim populaţiei din zonele afectate, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă. 

Pentru protejarea populaţiei, a fost dispusă măsură pregolirii lacurilor de acumulare din zona judeţului pentru a putea capta posibila cantitate de apă ce poate rezulta în urma ploilor torenţiale anunţate, cu o atenţie sporită asupra acumulările de apă ce vin de pe versanţi, precizează DSU pe pagina de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.