Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raed Arafat: Zeci de maşini de intervenţie mobilizate pentru accidentul din Capitală; o tragedie

raed arafat adevarul.ro

Incendiul de vineri seară în urma căruia 27 de persoane şi-au pierdut viaţa reprezintă o tragedie fără precedent, care a generat o intervenţie fără precedent, fiind mobilizate 28 de maşini ale serviciului de ambulanţă, a declarat, sâmbătă dimineaţa, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI, Raed Arafat, prezent la Spitalul Floreasca. 

"O tragedie de care cu toţi ne aducem aminte a fost Giuleşti. Dar aici, ca număr, ca forţe mobilizate, pentru că vorbim de 156 de oameni, personal ISU, de colegii care au venit de la Floreasca, zeci de persoane de la serviciul de ambulanţă, 28 de maşini de prim ajutor, două maşini de terapie intensivă mobilă, trei maşini de multiple victime de la nivelul SMURD, plus două unităţi mobile de primiri urgenţe, plus 11 maşini de pompieri, două maşini de descarcerare... Forţe majore au fost dislocate. E o tragedie fără precedent şi o intervenţie fără precedent, de care niciodată nu vrem să avem parte", a spus Raed Arafat. 

El a precizat că au fost puse la dispoziţie mai multe numere de telefon, unde pot suna rudele şi cunoştinţele persoanelor care ar fi putut fi afectate de incendiul care a avut loc vineri seară în clubul Colectiv din Capitală. 

"Lumea trebuie să aibă răbdare pentru că aceste numere sunt chiar asaltate, sunt oameni care vorbesc continuu la aceste numere. Nouă ne trebuie oameni care să ne spună că nu a ajuns copilul sau nu a ajuns cunoştinţa acasă, să ştim ce persoane sunt căutate, pentru că majoritatea decedaţilor şi victimelor din spitale încă sunt fără identificare, neavând la ei acte, neavând nimic. Aceste numere au fost puse din dispoziţia domnului ministru, pentru care centrul de coordonare al Ministerului de Interne, Centrul Naţional, a adus oameni care răspund la toate aceste telefoane. Este posibil să fie găsite liniile ocupate, trebuie insistat pentru că se vorbeşte încontinuu", a mai precizat Raed Arafat. 

El a menţionat că în acest moment se face o analiză asupra capacităţii spitalelor, pentru a se stabili dacă mai sunt necesare transferuri de pacienţi. 

"Decizia rămâne la nivelul spitalului, fiecare spital va decide dacă va solicita ca o parte din pacienţi să fie transferaţi şi atunci se pune la dispoziţie absolut orice trebuie pentru acest lucru", a completat Raed Arafat. 

Acesta a adăugat că, în urma dispoziţiilor Ministrului Sănătăţii, au fost mobilizate mai multe ventilatoare de la spitale care nu sunt de urgenţă către spitalele care au nevoie de această aparatură. 

Ministerul Afacerilor Interne a anunţat că 27 de persoane au decedat şi 162 de persoane au fost transportate la spital în urma incendiului de vineri seară de la clubul Colectiv din Capitală. 

Conform unui comunicat al MAI remis AGERPRES, răniţii au ajuns la Spitalul Floreasca, Spitalul de Arşi, Elias, Spitalul Militar, Sf. Pantelimon, Spitalul Judeţean Ilfov, Sf. Ioan, Bagdasar, Spitalul Municipal, Spitalul Colţea, Budimex şi Spitalul "Grigore Alexandrescu". 

Familiile victimelor pot obţine informaţii suplimentare despre starea acestora sunând la următoarele numere de telefon puse la dispoziţie de MAI: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 şi 021/3122547. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.