Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rafael Nadal, criticat în Spania după declaraţii privind egalitatea între femei şi bărbaţi

atptour.com
rafael nadal

Jucătorul de tenis Rafael Nadal a provocat controverse în Spania, după ce a acordat un interviu în care a abordat subiectul feminismului.

"Rafa" a reiterat că este extrem de angajat în favoarea egalităţii de şanse între bărbaţi şi femei, considerând că ambele sexe ar trebui să beneficieze de "aceleaşi investiţii şi de aceleaşi oportunităţi", înainte de a considera că noţiunea de egalitate salarială în turnee nu este esenţială. "Nu, pentru ce?", a răspuns jucătorul de 37 de ani, potrivit news.ro.

În legătură cu această problemă socială spinoasă, jucătorul cu 14 victorii la Roland Garros a dat definiţia sa despre feminism. "Dacă îmi spuneţi că feminismul înseamnă să crezi că un bărbat şi o femeie merită exact aceleaşi oportunităţi, atunci sunt feminist", a spus Nadal, regretând că feminismul este uneori dus "la extrem".

"Ceea ce este nedrept este că nu există egalitate. Egalitatea nu înseamnă să faci cadouri. Egalitatea înseamnă că, dacă Serena Williams generează mai mult decât mine, trebuie să câştige mai mult decât mine", a spus Nadal, rămânând pe poziţii în faţa jurnalistei, la câteva momente după ce spusese, oarecum stângaci, în încercarea de a se justifica: "Am o soră şi o mamă".

Aceste ultime cuvinte au provocat furie în ţara sa şi pe reţelele de socializare. Într-un editorial, în cotidianul El País s-a scris: "Este un moment magnific când Nadal spune că are o soră şi o mamă. Să sperăm că are un prieten homosexual, un vecin de culoare şi vom avea pachetul complet al domnului încă nedeconstruit".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.