Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rafael Nadal, deţinătorul trofeului, eliminat în turul secund la Australian Open

atptour.com
rafael nadal

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, deţinătorul titlului, a fost eliminat în turul al doilea al Openului Australiei, fiind învins în trei seturi, 6-4, 6-4, 7-5, de americanul Mackenzie McDonald, într-o partidă disputată miercuri la Melbourne, potrivit Agerpres.

Nadal (36 ani), deţinătorul recordului de titluri cucerite în Marele Şlem (22), a suferit o leziune la şoldul stâng, în momentul în care a încercat să returneze o minge, în ultimul ghem al setului secund. El a revenit pe teren după ce a primit îngrijiri medicale, însă jocul său a fost clar afectat, nereuşind să mai facă faţă ritmului impus de adversarul său.

Campionul iberic, numărul doi mondial şi principalul favorit al competiţiei de la antipozi, ratează astfel şansa de a-şi apăra coroana cucerită anul trecut la Australian Open, în urma unei reveniri spectaculoase în finala cu Daniil Medvedev, după ce rusul reuşise să câştige primele două seturi.

De la debutul său în circuitul profesionist, în 2001, Nadal a abandonat de numai cinci ori la turneele de Mare Şlem, ultima oară la Wimbledon, anul trecut, când a fost obligat să renunţe la semifinale din cauza unei leziuni abdominale.

Mackenzie McDonald, ocupantul locului 65 ATP, îl va înfrunta în turul următor pe câştigătorul meciului dintre japonezul Yoshihito Nishioka, număru 31 pe lista capilor de serie, şi cehul Dalibor Svrcina, venit din calificări.

Tot miercuri, canadianul Felix Auger-Aliassime şi Jannik Sinner, doi dintre cei mai talentaţi tineri jucători din circuit, au acces în turul al treilea la Australian Open.

Auger-Aliassime, favoritul numărul 6 a dispus în cinci seturi, 3-6, 3-6, 6-3, 6-2, 6-2, de slovacul Alex Molcan, în timp ce Sinner (nr. 15) l-a învins cu 6-3, 6-2, 6-2 pe argentinianul Tomas Etcheverry.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.