Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rafael Nadal nu va participa la Roland Garros 2023

express.co.uk
rafael nadal

Rafael Nadal nu va participa la Roland Garros 2023, deoarece nu s-a putut recupera la timp după accidentarea care i-a dat bătăi de cap pe tot parcursul sezonului.

Primul nume la care se gândesc fanii tenisului atunci când aud cuvântul zgură este cu siguranță Rafael Nadal. În istoria tenisului, nimeni nu a dominat o suprafață mai mult decât spaniolul de 36 de ani a dominat zgura, conform Mediafax.

Majoritatea celor 92 de titluri ale carierei sale din circuitul ATP au venit pe zgura roșie și a câștigat de 14 ori Roland Garros, un record. Din această cauză și din multe alte motive, era de neconceput pentru fanii tenisului ca Nadal să rateze turneul din 2023.

Cu toate acestea, odată cu retragerea de la Openul Italiei 2023, tot mai multe voci au început să sugereze, că Nadal ar putea rata Roland Garros. Lumea tenisului a fost uimită atunci când spaniolul a anunțat că va susține o conferință de presă la academia sa din Mallorca, multe rapoarte sugerând că aceasta va fi pentru a-și anunța retragerea din turneu.

Din nefericire pentru fanii tenisului și pentru admiratorii lui Rafael Nadal, vestea a fost confirmată de însuși spaniol, acesta anunțând că nu va participa la Roland Garros 2023, ceea ce va duce la prima sa absență în capitala Franței din 2004 încoace.

În ultimii 18 ani, Nadal a câștigat Roland Garros de 14 ori, cu un bilanț de 112-3. În ultimii șase ani, a câștigat turneul de cinci ori și, chiar dacă a ratat întregul sezon pe zgură, a fost considerat unul dintre favoriții turneului.

În acest moment, nu este clar ce plănuiește Nadal să facă în continuare în 2023, deoarece obiectivul său principal a fost cu siguranță Roland Garros. Având în vedere că jucătorul de 36 de ani a ratat cel mai important turneu al carierei sale, șansele ca el să revină în curând sunt probabil foarte mici.

Cu 22 de titluri de Grand Slam în palmares, Nadal cu siguranță nu vizează niciun turneu ATP 250 sau 500, deoarece obiectivul său principal pentru acest sezon a fost clar. Aproape sigur, el nu va participa la Wimbledon, existând șanse ca revenirea sa să aibă loc poate înainte de US Open.

El a declarat că va lua o pauză de 2-3 luni, înainte de a lua o decizie referitoare la viitor. Cu toate acestea a mai spus că își planifică să se retragă din activitate anul viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.