Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rafila, atacat în termeni duri la întâlnirea Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer

Radu Pop
Facebook
Alexandru Rafila

„Mi-aș fi dorit ca domnul ministru Rafila să fie suficient de bărbat să fie prezent la această întâlnire și să vă privească în ochi. Și să va explice de ce e totul amânat pe o perioadă nedeterminată. Am sentimentul că suntem în legenda meșterului Manole. Ce construim ziua se năruiește noaptea”, a declarat senatoarea Nicoleta Pauliuc la o conferință organizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer - după ce ministrul Sănătății a vorbit de un nou plan de combatere a cancerului, la 7 luni după adoptarea prin lege a celui în vigoare la acest moment.

„Dacă domnul Rafila s-a gândit că ne va dezbina, iată ca s-a înșelat. N-a făcut decât să ne aducă la aceeași masă și să fim și mai puternici. Pentru că vocea noastră n-are cum să fie acoperită", a mai spus senatoarea liberală, ea însăși supraviețuitoare de cancer.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a fost criticat și de colegul său de partid, Patriciu Achimaș-Cadariu. Acesta a arătat că Planul Național de Combatere a Cancerului a avut o largă susține în Parlament și că toate partidele așteptau punerea în aplicare a Planului.

De asemenea, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, Cezar Irimia, a atras atenția că pacienții de cancer așteptau de mai bine de 30 de ani modificările incluse în Planul Naţional de Prevenire și Combatere a Cancerului, adoptat și promulgat în toamna anului trecut.

Zilele trecute, ministrul Rafila a anunțat că normele Planului Național de Combatere a Cancerului nu au fost realizate de Ministerul Sănătății, explicând că a decis în schimb să facă un nou Plan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.