Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila, despre demisia lui Andrei Baciu de la conducerea CNAS: Am aflat de pe Facebook

gov.ro
rafila

Ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că a aflat de pe Facebook că Andrei Baciu a demisionat de la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi a precizat că aşteaptă să existe şi o demisie asumată şi comunicată în mod oficial. Ministrul a menţionat că probabil va exista un interimat şi apoi o decizie politică de numire a unui nou preşedinte al instituţiei.

 

Alexandru Rafila a fost întrebat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Drobeta Turnu Severin, cum a aflat despre demisia preşedintelui Casei Naţionale de Sănătate, dacă şi-a depus demisia şi oficial, nu doar pe Facebook, şi ce va face mai departe, potrivit news.ro.

”Am aflat de pe Facebook. Eu aştept să există o demisie asumată şi comunicată în mod oficial. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este condusă de un preşedinte. Propunerea pentru preşedinte este făcută de către ministrul Sănătăţii, iar numirea este făcută de către primul ministru. Nu ştiu dacă la cabinetul primului ministru a ajuns această demisie. Eu nu am avut niciun fel de discuţie, n-am aflat decât de pe Facebook, întâmplător mi-au trimis colegii, că nu am timp aşa de mult să accesez această cale de comunicare”, a afirmat Alexandru Rafila.

El a precizat că va exista un interimat la şefia CNAS.

“Cred că demisile, mai ales când discutăm de responsabilităţi extrem de importante în statul român, cred că trebuie să existe o discuţie prealabilă, trebuie să fie asumată şi trebuie să ştim ce avem de făcut. Mâine va avea loc o şedinţă a Consiliului de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi până mâine putem să vedem, sau să ştim, dacă va exista un interimat, eu cred că va exista un interimat, şi ulterior sigur o decizie politică de numire a unui nou preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Andrei Baciu şi-a anunţat, luni, într-o postare pe Facebook, demisia de la conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, invocând ”informaţiile apărute în spaţiul public” şi lăsând astfel să se înţeleagă că este vorba despre ancheta DNA privind achiziţiile de vaccinuri din pandemie, perioadă în care el a fost vicepreşedinte şi apoi preşedinte interimar al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV). La puţin timp după anunţ, el a ajuns la sediul DNA. Andrei Baciu a afirmat, după ce a ieşit de la audieri la sediul DNA, în privinţa dosarului privind achiziţia de vaccinuri în perioada pandemiei, că a răspuns la toate întrebările care i-au fost adresate şi are ”conştiinţa absolut liniştită” referitor la toate lucrurile pe care le-a făcut în România.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.