Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rafila, despre introducerea certificatului verde în biserici: Nu numai că nu s-a discutat acest lucru,dar am declarat în mod public, nu se pune această problemă

gov.ro
Alexandru Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a reiterat că nu se pune problema introducerii certificatului verde pentru participarea la slujbele şi procesiunile religioase şi că această idee nici măcar nu a fost discutată în şedinţa de duminică, în care s-a decis luarea unor măsuri privind călătoriile, potrivit news.ro.

Întrebat dacă au fost discuţii contradictorii în timpul şedinţei de duminică, de la Guvern, Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a declarat că nimeni nu dictează măsurile într-o astfel de şedinţă.

"Orice astfel de adoptare sau măsurile care se iau, trebuie luate după discuţii. Nu sunt măsuri pe care le dictează cineva. În mod evident, există o dezbatere care până la urmă duce la un set de măsuri care sunt acceptate de toţi sau de marea majoritate a participanţilor. Vă rog să nu mai luaţi în considerare, de exemplu în timpul acestei reuniuni am primit o întrebare legată de faptul că se discută despre introducerea certificatului verde la slujbele sau la procesiunile religioase”, a afirmat Alexandru Rafila.

Citește și: Ex-demnitarul Costoiu RUPE TĂCEREA la ICCJ - A indicat-o pe Ecaterina Andronescu drept...

Ministrul Sănătăţii a adăugat că nu s-a discutat despre introducerea certificatului verde în biserici.

"Nu numai că nu s-a discutat acest lucru, dar am declarat în mod pubic, nu se pune această problemă a utilizării certificatului verde la slujbele religioase. Asta nu înseamnă că nu ne dorim sprijin din partea bisericilor în respectarea măsurilor care ţin de distanţare, de purtarea corectă a măştii şi a respectării măsurilor de distanţare, acolo unde se poate. Nu cred că este cazul să facem speculaţii despre conţinutul acestor întâlniri care în niciun caz nu sunt conflictuale”, a mai declarat Rafila.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.