Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rafila: 'Mai sunt 4-5 zile până când se va vedea cum s-au comportat românii de Paște'

agerpres
Alexandru Rafila

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, spune că la sfârșitul acestei săptămâni se vor vedea efectele modului în care s-au comportat românii de Paște.

„Aceasta este săptămâna de încercare. Mai avem 4-5 zile până la sfârșitul lunii. Vom vedea atunci dacă intensificarea contactelor sociale de Paște va duce la înmulțirea numărului de cazuri de Covid-19”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

Citește și: Dintr-o modestă familie iugoslavă a ajuns prima doamnă a Americii: povestea de 50 de ani a Melaniei Trump

Rafila a explicat că la sfârșitul săptămânii se vor împlini 14 zile (perioada maximă de incubație a coronavirusului) de la sărbătorile de Paște și, dacă se constată o înmulțire a numărului de cazuri întregistrate, înseamnă că românii nu au respectat regulile de a sta în casă și de distanțare socială, facilitând transmiterea virusului.

„Oricum, oamenii trebuie să rămână precauți, mai ales în condițiile în care restricțiile de circulație vor fi ridicate, mai ales la magazine sau în parcuri,unde se pot aducna mai mulți la un loc. De asemenea, regulile de igienă și purtarea măștii trebuie respectate în continuare, a mai menționat președintele Societății Române de Microbiologie.

De altfel, președintele Societății Române de Microbiologie (SRM), Alexandru Rafila, a mai spus că restaurantele, mai ales cele care funcționează în spații închise și nu au terase, vor întârzia cu redeschiderea, în contextul în care, după 15 mai, hotelurile ar putea să își reia activitatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.