Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Autoritățile SE LAUDĂ cu mobilizarea din România: Probabil în Italia au reacționat mai târziu decât era cazul!

agerpres
Alexandru Rafila

Președintele Societăţii Române de Microbiologie (SMR), Alexandru Rafila, a spus, luni, la Marius Tucă Show, că în România, răspândirea cu infecții cu coronavirus nu este mare, apreciind că, probabil, autortitățile italiene au au reacționat mai târziu decât era cazul.

„(În România - n.red.) nu e o răspândire mare, sunt 15 cazuri. Toate cazurile sunt importate din Italia sau sunt contacți ai persoanelor venite din Italia. Sunt cazuri de import. A doua eventualitate e legată de transmiterea locală și transmiterea comunitară care înseamnă un număr mare de cazuri în grupuri și cei care răspândesc boala de multe ori nu sunt identificați. E foarte greu să îi găsești și atunci se produce o răspândire mai mare”, a spus Rafila, la Marius Tucă Show.

Președintele SMR a spus că, în China, s-a reușit localizarea infecției și s-a redus drastic numărul de cazuri și decese.

„Probabil în Italia au reacționat mai târziu decât era cazul. Au avut localitați cuprinse în totalitate de răspândirea coronaviruslui. De aceea Lombardia a fost foarte afectată, Venetto, dar în momentul de față toată Italia e foarte serios pusă la încercare, pe de o parte zona de nord importantă economică, pe de alta cea de sud și dacă se va extinde va infecta grupurile. Serviciile de terapie intensivă au fost suprasolicitate. E luptă pentru supraviețuire. Dacă numărul acesta de cazuri ar fi fost într-o perioadă mai lungă de timp, lucrurile erau sub control”, a mai spus Rafila.

În prezent, în România sunt 15 confirmaţi cu noul coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.