Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Alexandru Rafila, precizări în ceea ce privește colaborarea cu cultele - Cum se va face accesul la slujbele religioase

captura TV
Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a făcut unele precizări în legătură cu colaborarea cu diversele culte în domeniul promovării vaccinării cât și al modului în care se va face accesul la slujbele religioase. Ministrul Sănătății nu a putut spune dacă vaccinarea va fi promovată în timpul slujbelor însă se bazează pe o abordare constructivă din partea cultelor.

Am avut discuții cu reprezentanții cultelor, știți că a fost un eveniment la care a participat și domnul Secretar de Stat, la Templul Coral, acolo a fost o dicuție, sigur, mai puțin aprofundată. Între timp am avut și discuții separate cu reprezentanții diverselor culte și aici, iar, a fost o chestiune de parteneriat. Noi am declarat că nu vom solicita acel certificat digital covid la slujbele religioase și libertatea religioasă la fel ca și nevoia de lucruri esențiale, cum ar fi medicamentele sau alimentele,  trebuie să fie pe același palier. Dar și reprezentanții cultelor, cu siguranță datorită aceste deeschideri, vor lucra ca să educe oamenii cu care vin în contact să respecte regulile și, nu știu dacă să promoveze, dar să susțină că vaccinarea. Este un demers util care poate proteja mai ales categorii la risc și o să vedeți că acest mesaj, care nu o să vină neapărat din partea cultelor dar prin intermediul lor, va fi promovat mesajul dim partea ministerului Sănătății „să ne protejăm vârstnicii prin vaccinare”

Alexandru Rafila a declarat că nu poate spune dacă se va da un mesaj pro-vaccinare în timpul slujbelor însă este încrezător că va exista o abordare constrctivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.