Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rafinăriile europene ale Lukoil procesează în prezent doar petrol rusesc

rafinarie lukoil

Rafinăriile europene ale Lukoil procesează în prezent doar ţiţei rusesc, a anunţat luni directorul general al celui de-al doilea producător de petrol din Rusia, Vagit Alekperov, citat de agenţia rusă de presă Interfax, transmite Reuters.

Piaţa petrolului va fi echilibrată în 2020 şi în primul semestru din 2021, în urma acordului privind reducerea producţiei, a declarat duminică Alekperov, la postul de televiziune Rossiya 1.

"Eforturile ţării noastre, împreună cu Arabia Saudită, şi faptul că SUA s-au alăturat la rezolvarea acestei probleme vor duce la o piaţă echilibrată în 2020 şi în primul semestru din 2021", a explicat şeful Lukoil.

Acesta a adăugat că atenuarea restricţiilor impuse pentru a stopa pandemia de coronavirus (COVID-19) vor juca un rol important.

"Preţul de astăzi nu este chiar atât de important pentru noi, nu este preţul care va fi în viitor. Aşteptăm relaxarea restricţiilor în ţara noastră, în Europa şi în America", a declarat Alekperov.

La bursa ICE Futures, cotaţia barilului de petrol Brent din Marea Nordului a scăzut luni la 20,32 dolari.

Autorităţile ruse au anunţat săptămâna trecută că este prea devreme să tragă concluzii privind posibile măsuri suplimentare pentru a opri declinul preţului la ţiţei înainte de a intra în vigoare, la 1 mai, acordul alianţei OPEC+ de reducere a producţiei pe plan global.

După mai multe zile de negocieri, Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), Rusia şi alţi producători, reuniţi într-un grup denumit OPEC+, au convenit în 12 aprilie să-şi reducă producţia cu 9,7 milioane barili pe zi în lunile mai şi iunie, o reducere echivalentă cu aproximativ 10% din producţia mondială de petrol.

"Ar trebui să facem o analiză exact când va intra în vigoare acordul alianţei OPEC+...Acum, trebuie doar să aşteptăm", a declarat miercuri Dmitry Peskov, purtător de cuvânt al Kremlinului, când a fost întrebat de jurnalişti în legătură cu posibile măsuri suplimentare legate de preţul scăzut al ţiţeiului pe care le-ar putea lua Rusia.

Lukoil România este unul dintre liderii pieţei petroliere româneşti, având o cotă de aproximativ 20% din piaţa totală de produse petroliere. În prezent, compania Lukoil România deţine rafinăria Petrotel şi comercializează carburanţi printr-o reţea de 300 de staţii de distribuţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.