Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raid al armatei turce împotriva kurzilor din nordul Irakului - Au fost lovite tabere, tuneluri, adăposturi şi depozite de muniţii

Agerpres - Reuters
kurdistan irakian

Avioane de luptă, elicoptere şi drone ale aviaţiei turce au lovit ţinte ale militanţilor kurzi în nordul Irakului, a anunţat ministrul apărării turc Hulusi Akar, citat de agenţia Anadolu, transmite luni Reuters.

Au fost lovite tabere, tuneluri, adăposturi şi depozite de muniţii în regiunile Metina, Zap şi Avasin-Basyan.

La operaţiune au luat parte şi comandouri care 'au intrat în regiune infiltrându-se pe cale terestră', a indicat ministrul turc.

'Până acum, operaţiunea noastră continuă cu succes conform planului. Ţintele identificate în prima fază au fost capturate', a spus el, fără a preciza dacă au rezultat victime.

Operaţiunea a avut ca scop să 'prevină atacuri teroriste' şi să 'asigure securitatea frontierei noastre', şi a fost sprijinită de unităţi de artilerie, a mai afirmat responsabilul turc.

Ofensiva se înscrie într-o campanie continuă a Turciei în Irak şi Siria împotriva militanţilor Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi a miliţiei kurde siriene YPG (Unităţile de protecţie a poporului), ambele considerate de Ankara grupări teroriste.

Turcia lansează în mod regulat lovituri aeriene în nordul Irakului şi trimite comandouri în regiune în sprijinul ofensivelor sale.

Insurgenţa PKK a început în 1984 în sud-estul majoritar kurd al Turciei, iar în conflict au fost ucişi peste 40.000 de oameni.

PKK a fost declarată organizaţie teroristă de către Ankara, Uniunea Europeană şi Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.