Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raid al poliţiei elveţiene împotriva mafiei italiene Ndrangheta

local.it
politie elvetia

Poliţia elveţiană a arestat 15 presupuşi membri ai organizaţiei mafiote Ndrangheta, căutaţi de justiţia italiană, care se ascundeau în trei cantoane elveţiene, Thurgovie, Zurich şi Valais, a anunţat marţi Oficiul federal al justiţiei (OFJ), citat de AFP. 

Aceste persoane sunt acuzate de autorităţile italiene de apartenenţă la o organizaţie criminală şi au fost plasate în detenţie în vederea extrădării lor. 

Toţi arestaţii sunt cetăţeni italieni, făcând obiectul cererilor de extrădare trimise de Italia Elveţiei în 2015 şi 2016. 

În cantonul Thurgovie (nord) au fost arestate 12 persoane, una la Zurich (nord), iar alte două în Valais (sud). 

Cererile de extrădare italiene se bazează pe mandate de arestare şi pe două sentinţe emise de tribunalul din Reggio de Calabria (sudul Italiei) pentru apartenenţă la o organizaţie criminală. Doi dintre indivizii arestaţi fuseseră deja condamnaţi, unul la 9 ani, iar altul la 6 ani închisoare. 

Autorităţile elveţiene urmează în prezent să dea curs deciziei de extrădare bazându-se pe cereri transmise de Italia şi să se pronunţe asupra unor luări de poziţie scrise ale arestaţilor. 

Cei mai mulţi dintre indivizii reţinuţi locuiesc în Elveţia de mai mulţi ani, mai indică OFJ, existând şi posibilitatea eliberării lor pe cauţiune şi condiţionată. 

Persoanele arestate sunt suspectate că ar fi membre ale celulei Frauenfeld, un oraş în nordul Elveţiei, din Ndrangheta calabreză. 

Apartenenţa la această organizaţie criminală se traduce în special prin participarea la reuniuni şi ritualuri, supunerea în faţa structurilor ierarhice şi o obedienţă absolută. 

În afară de persoanele arestate, alţi doi suspecţi - cetăţeni elveţieni - au fost citaţi să compară în faţa justiţiei pentru a fi audiaţi. Unul dintre ei a fost audiat marţi şi a declarat că se opune extrădării. Cealaltă persoană va fi audiată săptămâna viitoare.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.