Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raid israelian în Liban - A fost vizată o fabrică de aluminiu

raid aerian explozie

Un raid israelian a vizat sâmbătă o fabrică de aluminiu din Liban, la aproximativ 15 kilometri nord de graniţa dintre cele două ţări, a declarat o agenţie de presă locală, citată de AFP.

Agenţia oficială de ştiri ANI, care nu a raportat victime, a relatat că "o dronă inamică a tras două rachete într-o fabrică de aluminiu de pe şoseaua care leagă Toul de Kfour", provocând un incendiu.

Doi civili răniţi au fost transportaţi la spital, a declarat pentru AFP primarul localităţii Kfour, Khodr Saad.

ANI precizează că aceasta este prima lovitură asupra regiunii Nabatiyeh de la ultimul conflict din 2006 dintre Israel şi Hezbollah, puternica grupare libaneză şiită şi proiraniană care sprijină gruparea islamistă palestiniană Hamas, care a efectuat un atac sângeros în sudul Israelului la 7 octombrie.

ANI a raportat, de asemenea, focuri de artilerie israeliană şi raiduri aeriene împotriva mai multor localităţi din sudul Libanului.

Hezbollah, la rândul său, a revendicat doborârea unei drone de luptă israeliană Hermes 450 "folosind o rachetă sol-aer", precum şi alte cinci atacuri la graniţa de nord a Israelului.

''Atât timp cât va exista un război împotriva Gazei (...), toate forţele de rezistenţă (...) vor continua să pună presiune asupra Israelului. Nu se pune problema astăzi să vorbim despre o încetare a focului pe un front, dar nu şi pe celălalt'', a declarat sâmbătă un membru de rang înalt al mişcării, Hachem Safieddine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.