Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raiduri ale aviaţiei israeliene asupra Fâşiei Gaza după noi tiruri de rachete către Israel

gaza

Aviaţia israeliană a lovit sâmbătă două poziţii ale mişcării islamiste palestiniene Hamas din Fâşia Gaza, ca ripostă la un nou tir de rachete contra Israelului, a anunţat armata israeliană, potrivit AFP. 

''În această dimineaţă, o rachetă a fost trasă din Fâşia Gaza contra sudului Israelului. Drept răspuns, aviaţia noastră a lovit două infrastructuri teroriste ale Hamas din sudul Fâşiei Gaza'', a menţionat armata israeliană într-un comunicat. 

Nu există informaţii imediate despre eventuale victime. 

Noul val de violenţe israeliano-palestiniene a intrat în a patra zi, fiind vorba despre cea mai gravă confruntare între mişcarea Hamas şi armata israeliană după conflictul armat din vara lui 2014. 

Tirul de rachete către sudul Israelului nu a fost deocamdată revendicat de nicio grupare, dar un purtător de cuvânt al armatei israeliene a indicat că organizaţia Hamas, care deţine controlul în Gaza, ''trebuie să fie considerată responsabilă'' pentru această acţiune. 

Începând de miercuri, soldaţi israelieni au fost ţinta a 12 serii de tiruri de mortier de-a lungul barierei de securitate ce înconjoară Fâşia Gaza. 

Vineri, mişcarea Hamas a afirmat că nu doreşte un nou război, dar a promis să combată acţiunile din ultimele zile ale armatei israeliene în Fâşia Gaza, soldate cu un mort şi câţiva răniţi în rândul palestinienilorv. 

Armata israeliană a recunoscut că acţionează în interiorul Fâşiei Gaza pe o lăţime de 100 de metri şi a precizat că nu are ''niciun interes'' într-o eventuală escaladare militară a tensiunilor, dar a ţinut să accentueze că va lupta contra ''planului diabolic al Hamas ce vizează să se infiltreze în comunităţile israeliene''. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.