Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raiduri de amploare impotriva Statului Islamic

gaza bombardament

Forțele militare ale Statelor Unite ale Americii (SUA) au lansat din nou raiduri aeriene în apropiere de orașul sirian Kobane, în cadrul campaniei care vizează combaterea grupării radicale Statul Islamic (SI), a anunțat joi Comandamentul central american (Centcom), transmite Reuters.

În total, miercuri și joi au fost efectuate 15 raiduri împotriva Statului Islamic, în Irak și în Siria, precizează Centcom într-un comunicat.

Bombardierele și avioanele de luptă americane au lansat în apropierea orașului de frontieră Kobane (nord) patru lovituri care au distrus un post de control al SI, precum și poziții de luptă ale jihadiștilor. Alte două raiduri au vizat și distrus rezervoare de petrol la est de Deir Ezzor (estul Siriei).

În Irak, patru raiduri aeriene lansate de forțe americane și aliate în apropiere de barajul de la Mosul au lovit mici unități ale Statului Islamic și au distrus un vehicul. Un alt atac efectuat în apropiere de Baiji (nordul Irakului) au neutralizat o poziție de luptă a jihadiștilor, iar patru lovituri care au vizat zona orașului Fallujah (centru) au avut drept țintă un centru de instruire, o unitate și o clădire a SI.

Toate aeronavele care au participat la aceste raiduri au revenit în siguranță la bază, se menționează în comunicatul Centcom.

Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.