Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raidurile transfrontaliere din Rusia forțează Kremlinul să plătească în resurse sau reputație (ISW)

Facebook
ucraina razboi

Ca răspuns la raiduri limitate de pe teritoriul ucrainean în regiunile de graniță cu Rusia, Kremlinul ar putea fi nevoit să aleagă între a plăti un cost în resurse sau în reputație, a evaluat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul lor zilnic din 14 martie.

În ultimele zile, mai multe unități militare pro-ucrainene compuse din cetățeni ruși au trecut în regiunile Belgorod și Kursk. Legiunea Libertatea Rusiei și Batalionul Siberian au condus operațiuni de luptă, preluând controlul asupra Tyotkino, în regiunea Kursk din Rusia și Lozovaya Rudka, în regiunea Belgorod.

Oleksii Baranovskyi, un luptător al Legiunii Libertatea Rusiei, a declarat pe 13 martie că luptele sunt încă în desfășurare în cinci așezări de lângă granița cu Ucraina.

ISW notează că aceste raiduri au jucat un rol în criticile sporite din partea naționaliștilor ruși împotriva Kremlinului, pentru eșecul de a proteja în mod adecvat cetățenii ruși care locuiesc în orașele de graniță. Drept urmare, Kremlinul poate fie să răspundă criticilor și să aloce baricade suplimentare și forțe de securitate la frontieră, fie să aleagă să păstreze majoritatea echipamentului și personalului militar în Ucraina pentru a conserva resursele.

Deși reputația Kremlinului este un factor, ISW prezice că deteriorarea reputației va fi mult mai mică în 2024 decât în ​​2023, din cauza cenzurii crescute în Rusia. De la începutul invaziei pe scară largă în 2022, au fost introduse multe legi noi cu privire la critica de război de orice fel, cu posibile arestări de până la 15 ani pentru răspândirea de „știri false” despre armată sau guvern.

După rebeliunea liderului Grupului Wagner, Evgheni Prigojin, împotriva lui Putin în iunie 2023, „Kremlinul a reprimat plângerile spațiului informațional rus împotriva (ministerului rus al Apărării), cenzurând în mod activ anumiți bloggeri marginali și extremi prin arestări sau alte măsuri”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.