Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raiffeisen Bank International va fi al doilea market maker al emitentului pentru TeraPlast

Raiffeisen Bank
Raiffeisen Bank

TeraPlast SA a semnat un contract de market maker al emitentului cu Raiffeisen Bank International (RBI), care va avea ca principal obiectiv creşterea lichidităţii titlurilor companiei, ceea ce va atrage o vizibilitate sporită atât pe piaţa internă, cât şi la nivel internaţional, a anunţat luni TeraPlast, potrivit Agerpres.

Colaborarea cu Raiffeisen Bank International include şi o componentă de analiză financiară a emitentului (Sponsored Research), ceea ce extinde sursele de informaţii disponibile pentru investitorii de pe piaţa de capital.

"O piaţă de capital atractivă presupune companii dinamice, proactive, cu o guvernanţă bine pusă la punct şi o viziune solidă, orientată către performanţă şi dezvoltare durabilă. Noi respectăm aceste criterii prin dezvoltarea continuă a Grupului TeraPlast, dar şi prin deschidere, comunicare transparentă, care să aducă investitorului datele esenţiale în deciziile sale. Prin prezenţa în FTSE Russell şi MSCI suntem pe radarul investitorilor globali, ceea ce ne motivează suplimentar să aplicăm cele mai bune practici în interesul acţionarilor şi al investitorilor, să ne ridicăm la înălţimea aşteptărilor lor. Ne aducem, totodată, contribuţia la dezvoltarea pieţei de capital din România. Colaborarea cu Raiffeisen Bank International contribuie la îmbunătăţirea lichidităţii şi minimizarea volatilităţii acţiunii TRP în beneficiul acţionarilor şi investitorilor", a precizat Alexandru Stânean, director general TeraPlast, citat într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit lui Guenther Kornfellner, Equities & Derivatives Trader RBI, această colaborare va creşte semnificativ "adâncimea pieţei şi volumul total de tranzacţionare", având astfel un impact pozitiv asupra lichidităţii acţiunilor.

La rândul său, Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti, a subliniat că, la aproape 5 ani de la stabilirea cadrului general de derulare a programului de Market Maker al Emitentului, acesta a creat premisele îmbunătăţirii lichidităţii companiilor listate la bursă şi că, din ce în ce mai mulţi emitenţi, implementează acest program. "TeraPlast accesează deja a 2-a oară beneficiile acestui program şi ne dorim să îşi atingă obiectivele propuse care, în mod cert, vor fi în beneficiul investitorilor companiei, în particular şi al pieţei de capital, în general (...)", a declarat Adrian Tănase.

Contractul semnat este al doilea de acest tip încheiat de TeraPlast. Din 2020, compania beneficiază de servicii de market making al emitentului din partea BRK Financial Group.

Capitalizarea TeraPlast este de peste 262 milioane de euro, iar numărul acţionarilor a trecut de 14.000.

În ultimele 12 luni, titlurile TRP au avut un rulaj total de peste 226 milioane de acţiuni. Au avut loc peste 45.000 de tranzacţii, cu o valoare totală care a depăşit 24 milioane de euro.

Grupul TeraPlast este cel mai mare procesator de polimeri din Europa de sud-est. Grupul este compus din companiile: TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack, Palplast Moldova şi Somplast. Din 2 iulie 2008, TeraPlast SA este listată la Bursa de Valori Bucureşti. Acţiunile companiei sunt incluse în indicele de referinţă BET al Bursei de Valori Bucureşti, în indicii Small Cap şi Global All Cap ai FTSE Russell, în indicii MSCI Frontier IMI (Investable Market Index) şi ROTX EUR ai Bursei de Valori de la Viena.

Raiffeisen Bank International (RBI) acoperă 12 pieţe din regiune. Aproape 45.000 de angajaţi deservesc 18,6 milioane de clienţi prin aproximativ 1.500 de puncte de lucru, majoritatea fiind situate în ECE. Acţiunile RBI sunt listate la Bursa din Viena.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.