Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raiffeisen il ajuta pe Isarescu in prospectul MedLife? Un nou Flamingo Computers?

fmi

Raiffeisen nu este la prima incercare de a il salva pe Isarescu si nici la primul ghidaj deficient al investitorilor intr-o listare de companie.

Sa explicitam pe rand.

Raiffeisen Bank a denaturat datele in timpul investigatiei Consiliului Concurentei pe piata bancilor.

Pentru aceasta tentativa de acoperire a faptelor a fost amendata de catre Consiliul Concurentei. Raiffeisen s-a lamentat public ca a facut doar ce i s-a cerut de catre reprezentanti BNR si nu considera principial sa fie amendata de o institutie a Statului Roman pentru “nesinceritatile” pe care le livreaza pentru a acoperi alti angajati la stat. Raiffeisen a inghitit amenda cu noduri, contestand cu ajutorul unui avocat de casa al BNR.

In prospectul de emisiune al MedLife, Raiffeisen vorbeste de un nou imprumut de la FMI, pentru a ii da un alibi lui Isarescu pentru momentul in care va fi chestionat pe subiectul imprumutului de la FMI si a bonusului de performanta rezultat. Textul suna similar cu retorica defensiva a BNR.

“Raiffeisen Bank a strecurat, în prospectul ofertei publice MedLife, pe care o intermediază, o veste sumbră pentru economia noastră.
“Majoritatea analiştilor susţin că ţara noastră are nevoie de un nou acord stand-by cu FMI”, se afirmă, în mod surprinzător, în prospectul MedLife, publicat ieri în vederea informării investitorilor interesaţi de piaţa noastră de capital şi, în mod particular, de acţiunile MedLife.”

Link aici http://www.bursa.ro/cantec-de-cucuvea-raiffeisen-bank-cobeste-un-nou-acord-cu-fmi-313030&s=piata_de_capital&articol=313030.html

Despre listarea pe fuga a MedLife operata de Raiffeisen link aici
http://m.hotnews.ro/stire/21454541

Raiffeisen nu este la prima accidentare a investitorilor in companii la a caror listare a participat.

In 2005 a listat Flamingo international, faimoasa Flamingo Computers. Link aici cu prospectul
http://www.kmarket.ro/documentare/documentare/ipoflamingo.pdf

Compania era deja in insolventa in 2009 cu DIICOT-ul ulterior pe urmele patronilor. Link aici
http://www.dailybusiness.ro/mobil/stiri-it-c/cum-s-a-ales-praful-de-flamingo-istoria-celui-mare-faliment-din-retail-ul-it-romanesc-67467

In 6 Decembrie 2016 se anunta ca “Administratorul judiciar cere intrarea în faliment a distribuitorului de medicamente Polisano Sibiu”. Aceasta informatie este relevanta pentru cine doreste sa afirme ca situatia Flamingo este diferita doar pe baza considerentului ca este vorba de alta industrie.

Link aici http://m.zf.ro/companii/administratorul-judiciar-cere-intrarea-in-faliment-a-distribuitorului-de-medicamente-polisano-sibiu-16017282

Manipularea si prejudicierea investitorilor printr-un prospect viciat este o manevra care nu mai poate continua in Romania anului 2016 indiferent daca este doar o tentativa de a il ajuta pe Isarescu.

***

Comentariu de Lucian Isar, finanțist

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.