Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raiul arestului la domiciliu s-ar putea încheia. DNA vrea doar pușcărie curată

casa
Curtea de Apel București a dispus, pe 11 iunie, sesizarea Curții cu privire la o excepție ridicată de un procuror DNA în dosarul afaceristului Gruia Stoica. DNA susține că nu este normal ca în cazul în care inculpatul arestat la domiciliu va fi condamnat, zilele petrecute acasă să fie echivalate ca și cum ar fi stat în pușcărie.

Încheierea din data de 11 iunie 2014: "Respinge solicitarea inculpatului Stoica Gruia de a emite o adresă către Compartimentul Documente Clasificate din cadrul Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie. Prorogă pronunţarea asupra expertizelor solicitate. În baza art. 29 al. 4 din Legea 47/1992 (n.r. Legea privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale) dispune sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la excepţia de neconstituţionalitate a art. 399 al.9 Cod procedură penală ridicată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie –Direcţia Naţională Anticorupţie. Cu apel odată cu fondul. Pronunţată în şedinţă publică azi, 11.06.2014". Următorul termen din acest proces a fost amânat pentru data de 25 iunie 2014.

  • Articolul 399 din Codul de procedură penală are ca obiect “Dispoziţiile cu privire la măsurile preventive”. Alineatul 9 stabilește: “Durata măsurii arestului la domiciliu se deduce din pedeapsa aplicată prin echivalarea unei zile de arest preventiv la domiciliu cu o zi din pedeapsă.”

VIP-urile din vilă

Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA au explicat în sala de judecată că această prevedere ar duce la un tratament discriminatoriu față de alți acuzați care sunt judecați în stare de arest preventiv. În acest moment mai multe VIP-uri sunt judecate în stare de arest la domiciliu: afaceristul Nelu Iordache, fostul șef al Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihail Vlasov, sau președintele CJ Prahova, Mircea Cosma (PSD).

"Evenimentul zilei" a descris cum arată vila lui Gruia Stoica. Supravegheată cu firmă de pază, poartă din oțel și camere de luat vederi, la ușa lui Gruia Stoica nu se ajunge fără acceptul proprietarului.

Acuzațiile DNA în cazul Gruia Stoica

Omul de afaceri Gruia Stoica, acuzat că ar fi oferit mită pentru a afla o ofertă confidenţială la o licitaţie, va fi plasat în arest la domiciliu, a hotărât pe 9 mai, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce acesta a cerut să fie judecat în libertate. El a fost arestat preventiv în 30 ianuarie, măsura fiind prelungită. Stoica a cerut de mai multe ori să fie judecat în libertate.Gruia Stoica şi avocatul Doru Boştină au fost trimişi în judecată la jumătatea lunii februarie, omul de afaceri fiind acuzat că i-ar fi dat avocatului trei milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la o licitaţie pentru transportarea cărbunelui organizată de Complexul Energetic Oltenia, la care participa şi GFR.

preluare: evz.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.