Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluc Turcan, despre Gabriela Firea: Ar trebui să accepte că a pierdut alegerile şi că nu a sabotat-o nimeni

Guvern
Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan susţine că primarul în funcţie al Capitalei, Gabriela Firea, a pierdut alegerile pentru al doilea mandat pentru că "s-a sabotat ea însăşi şi cu clica pe care a întreţinut-o în jurul ei”. Turcan critică administraţia condusă de Firea pentru faptul că a blocat proiecte majore pe fonduri europene.

"Stau şi mă întreb de ce unii oameni nu ştiu să piardă, mai ales că în politică aşa este: nu primeşti vot, ai pierdut, înveţi ce ai greşit, ai posibilitatea să-ţi revii sau, dacă nu, ieşi din politică. Şi această etapă a acceptării unui rezultat face parte din parcursul politic al unui om. Ar trebui să accepte că a pierdut alegerile şi că nu a sabotat-o nimeni. S-a sabotat ea însăşi şi cu clica pe care a întreţinut-o în jurul ei”, a afirmat Raluca Turcan, marţi seară, într-o emisiune la postul de televiziune B1.
Turcan a precizat că a avut o întâlnire cu Nicuşor Dan şi cu ministrul Fondurilor Europene şi că a constatat că Primăria Capitalei avea proiecte de un miliard de euro cu Ministerul Fondurilor Europene şi că unul dintre proiecte, care se referă la energia termică şi care viza accesarea a peste 300 de milioane de euro, "era pe punctul de fi semnat şi a stat blocat la Primăria Capitalei”, ea acuzând un "dezinteres total” al funcţionarilor din administraţia locală a Capitalei.
Turcan a vorbit despre un alt proiect, care viza managementul deşeurilor, în valoare de peste 200 de milioane de euro, care este "blocat complet pentru că nu au fost în stare atâţia ani să găsească un spaţiu pentru un incinerator”, dar şi despre un alt proiect de peste 300 de milioane de euro care vizează apa uzată şi canalizarea şi care în ultimii patru ani a fost realizat în proporţie de 20% şi va trebui refazat pentru a putea fi terminat.
"Aşadar, managementul Primăriei Capitalei a fost zero în privinţa cel puţin a absorbţiei fondurilor europene. Un miliard de euro au avut pe masă, ca să nu mai vorbesc de alte 2,1 miliarde de euro în proiecte de dezvoltare a oraşului, de smart city, de mobilitate, de regenerare urbană, de spaţii verzi. Nimic. Deci absolut nimic, un dezinteres total! Asta-i realitatea. Şi de aceea a pierdut, nu pentru că a sabotat-o Guvernul sau cine ştie ce alte beţe-n roate i s-au pus”, a mai spus Turcan.
Întrebată cu cine va constitui PNL majoritatea în Consiliul General al municipiului Bucureşti, Turcan a răspuns că USR şi PMP ar fi principalii parteneri pe plan local.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.