Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Prună, apărată subtil de un judecător CSM

raluca pruna

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a provocat un val de critici după ce a declarat luni că, dacă urmărirea penală şi combaterea infracţionalităţii sunt slabe, "discuţia despre drepturi e un lux teoretic". După ce a fost numită "kaghebistă sinistră" şi i s-a cerut demisia, Prună are parte şi de apărători. Judecătorul CSM Cristi Dănileţ îi ia apărare subtil, fără să-i menţioneze numele, invocând o motivare a ÎCCJ care explică practic afirmaţia Ralucăi Prună.

"Din motivarea ICCJ in cazul lui Miron Mitrea - doi ani de închisoare cu executare, pentru luare de mită.

'Corupția reprezintă o amenințare majoră pentru democrație, constituind o negare a drepturilor omului și o încălcare a principiilor democratice, pentru echitatea socială şi pentru justiție, erodând principiile unei administrații eficiente, punând în pericol stabilitatea și credibilitatea instituțiilor statului.

Este real faptul că, în condițiile în care, în ultimii ani, în societatea românească am asistat la o tendință de creștere a faptelor de corupție, ce au căpătat o amploare deosebită se impune ca justiția să riposteze cu fermitate ori de câte ori se probează asemenea cazuri, ca o dovadă a faptului că statul de drept nu asistă pasiv la amplificarea și propagarea acestora, la toate nivelurile, ci dimpotrivă, funcționează și, mai ales, reacționează prin autoritățile și pârghiile specifice puse în slujba propriilor cetățeni'", scrie Cristi Dănileţ pe Facebook.

Vezi şi: Ministrul Justiţiei, despre noile puteri ale SRI: 'Discuţia despre drepturi e un lux teoretic'

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.