Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Prună, despre Legile Justiției, în varianta lui Predoiu: Era timpul! Instabilitate mare în sistem

click.ro
raluca pruna

Fostul ministru al Justiției, Raluca Prună, susține că era timpul pentru o rediscutare a Legilor Justiției, asta pentru că în varianta trecută de PSD prin Parlament acestea generează o marea instabilitate în sistem.

Citește și: EXIT-POLL-ul făcut de CURS și Avangarde a fost confirmat! Rezultatele numărării OFICIALE confirmă estimarea Exit-poll din 27 septembrie 2020

"Era timpul, de mult, ca aceste proiecte ale Legilor Justiției să fie puse în dezbatere, este o dezbatere publică. Cred că aceste proiecte conțin, fără a intra în detalii, câteva puncte esențiale, care readuc prevederile constituționale în acord cu legile, așa cum au fost ele neîntemeiat, după părerea mea, modificate în 2018, adică se renunță la inovația separării carierei de judecător și a carierei de procuror, acesta este un lucru foarte important.

Un alt lucru foarte important, pentru că sunt multe lucruri în aceste proiecte care sancționează un derapaj grav din 2018, un alt lucru important este revenirea la măsura privind durata cursurilor la Institutul Național de Magistratură, care fusese mărită de la 2 la 4 ani, de către PSD, în 2018.

Avem și două decizii ale Curții Constituționale, care fac ca anul acesta , în timp ce noi vorbim, să nu se fi organizat concurs la INM și acest lucru e de natură, în paralel cu un val mare de pensionări începând cu luna noiembrie, să creeze instabilitate foarte mare în sistem. Dincolo de aceste chestiuni de detalii, dacă vreți, cred că este important mesajul politic de lansare în dezbatere publică a acestor și de corectare a unor derapaje”, a declarat Raluca Prună, la Realitatea Plus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.