Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Prună nu crede că un penitenciar va rezolva problemele din sistem

revolta inchisoare

Construirea unui nou penitenciar în comuna Berceni, de lângă Ploieşti, nu va rezolva situaţia din sistem, a afirmat, marţi, ministrul Justiţiei, Raluca Prună.

"Se construieşte un penitenciar la Berceni, care este o comună lângă Ploieşti (...) Însă (...) un penitenciar singur nu va rezolva situaţia din sistem", a spus Raluca Prună, răspunzând unei întrebări, la un eveniment organizat împreună cu vicepremierul Vasile Dâncu.

Citește și: Știai motivele pentru care unii par mai SEXY decât alții? / VIDEO

Ministrul Justiţiei a amintit că proiectul privind construirea unui penitenciar la Caracal a primit aviz negativ, din cauză că acesta ar fi fost prea aproape de scutul antirachetă de la Deveselu.

"La Caracal, după cum a comunicat inclusiv ANP, s-a dar un aviz negativ cu privire la această construcţie chiar din partea Ministerului Apărării din motive care sunt publice şi sunt cunoscute. E prea aproape locaţia de scutul de la Deveselu", a spus Prună.

Citește și: Asta e legătura dintre kilogramele în plus și memorie

Totodată, ministrul Justiţiei a făcut comentarii şi pe marginea unui proiect care vizează graţierea persoanelor condamnate până în trei ani.

"Noi am mai avut două proiecte mari de graţiere în ţara românească, în 1997 şi 2002 (...) Având în vedere această experienţă anterioară, din 1997 şi din 2002, şi făcând nişte calcule la Ministerul Justiţiei, ne-am dat seama că o graţiere de fapt n-ar face decât să umble la efecte (...). În situaţia în care România s-ar decide, nu sub mandatul meu, pentru că eu am fost fermă şi am zis 'Nu cred în acest proiect acum, în această ţară', dar dacă România s-ar decide să facă mâine o graţiere, printr-o lege adoptată de Parlament, nu ar rezolva decât efectul", a adăugat Prună.

Citește și: Lady Gaga va juca rolul Donatellei Versace în serialul „American Crime Story”

Potrivit ministrului Justiţiei, situaţia foarte grea din penitenciare nu s-ar rezolva printr-un astfel de act normativ privind graţierea.

"Eu am fost acolo şi am vorbit cu sute de oameni, am fost în sute de camere de detenţie. Graţierea nu va rezolva aceste condiţii, absolut deloc (...). Condiţiile vor rămâne. Şi (...) dacă este să ne luăm după recidiva care există în România şi care nu e mică deloc şi care din calculele noastre ar conduce la reumplerea acestor penitenciare într-un termen mai mic de un an, repet unii ar putea fi graţiaţi, dar alţii se vor reîntoarce în mai puţin de un an în sistemul penitenciar din România, care este în condiţii precare în cea mai mare parte a lui", a mai afirmat Prună.

Citește și: Manny Pacquiao anunță un nou MECI AL SECOLULUI cu Floyd Mayweather

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a participat la o conferinţă de presă comună cu vicepremierul Vasile Dâncu la sediul MDRAP. Prună şi Dâncu au semnat în acest context Acordul de colaborare cu privire la implementarea, la nivel local, a Strategiei Naţionale Anticorupţie (SNA) 2016-2020.

Citește și: Robert De Niro a făcut scandal cu Arnold Schwarzenegger: Ce s-a întâmplat între cei doi actori

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.