Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Roşca, candidat PRO România Diaspora, solicită clarificări cu privire la dosarele de pensionare pentru românii din diaspora

arhiva personala
Raluca Roșca

Candidatul PRO România Diaspora la alegerile parlamentare Raluca Roşca solicită ministrului Muncii clarificări în legătură cu soluţionarea dosarelor de pensionare pentru românii din străinătate, susţinând că unii dintre aceştia aşteaptă de mai bine de 18 luni un răspuns.

Roşca susţine că a primit "tot mai multe" mesaje de la români din diaspora privind nesoluţionarea dosarelor lor de pensionare, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Scandal între Klaus Iohannis și Olguța Vasilescu: ‘Se încearcă închiderea cu dosarul penal!’

"Problema recunoaşterii vechimii în muncă pentru românii din diaspora nu este o noutate, însă situaţia devine tot mai disperată. Sunt persoane care au depus dosarul de pensionare în urmă cu mai bine de un an şi jumătate, însă nu au primit niciun răspuns nici până astăzi. Românii aceştia au rămas fără muncă în acest timp şi au ajuns la limita supravieţuirii. Este imperativă intervenţia ministrului Muncii pentru soluţionarea, cu celeritate, a dosarelor de pensionare pentru românii din diaspora", transmite Raluca Roşca, printr-un comunicat de presă.

În opinia sa, există două mari "provocări" în legătură cu această problemă - recunoaşterea vechimii în muncă şi procedura "lungă" şi "greoaie" a soluţionării dosarelor.

"Dacă este o chestiune de legislaţie, atunci hai să o corectăm. Dacă este o chestiune de procedură, atunci hai să o simplificăm. Sunt sigură că există sesizări care au ajuns la urechile autorităţilor române. Le cer astăzi, oficial, să aducă clarificări publice în legătură cu durata extrem de lungă de soluţionare a dosarelor de pensionare pentru românii din diaspora. Aceşti oameni au muncit din greu, au trimis bani în ţară, au contribuit la echilibrul socio-economic al României. Nu trebuie să-i abandonăm, ci să luptăm pentru drepturile lor", explică în comunicat candidatul PRO România Diaspora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.