Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Strămăturaru: La următoarele Jocuri Olimpice ne putem pune obiectiv câştigarea unei medalii

www.agerpres.ro
Strămăturaru

Sportiva Raluca Strămăturaru, al cărei loc 7 la sanie la PyeongChang reprezintă cel mai bun rezultat al României la Jocurile Olimpice de iarnă în ultimii 24 de ani, a declarat, marţi, la întoarcerea la Bucureşti că delegaţia "tricoloră" îşi poate pune ca obiectiv câştigarea unei medalii la JO 2022 de la Beijing.

"Nu cred că este prea mult să ne gândim la o medalie. Chiar am spus înainte de plecare că noi chiar dacă nu vom câştiga la această ediţie o medalie, sunt sigur că la următoarele Jocuri Olimpice putem pune obiectiv o medalie. Sperăm la o medalie... acesta poate fi chiar obiectivul meu", a spus Strămăturaru pe Aeroportul Henri Coandă, potrivit Agerpres.

"Îmi doream un loc cât mai bun înainte de Jocurile Olimpice şi pot spune că obiectivul nostru a fost mai mult decât îndeplinit. Asta pentru că obiectivul era undeva la locul 15. S-a întâmplat însă să fie locul 7. Mi-am dorit să fac patru manşe curate şi acest lucru m-a ajutat să am şi un rezultat foarte bun. Mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi şi ne-au susţinut. Am fost foarte fericită când am văzut locul final. Antrenamentele de dinainte au mers bine şi asta ne-a dat încredere pentru concurs. Ne bucură foarte mult că lumea vorbeşte despre sporturile de iarnă, ceea ce înainte nu se întâmpla. Lumea ştie acum ce este sania, bobul, skeletonul şi restul", a adăugat sportiva în vârstă de 32 de ani.

Raluca Strămăturaru a reuşit, pe 13 februarie, cea mai bună performanţă a României la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang (Coreea de Sud), locul 7 în proba feminină de sanie.

Totodată, aceasta a fost cea mai bună performanţă românească din ultimii 24 de ani, la Jocurile Olimpice de iarnă. Precedentul cel mai bun rezultat al ţării noastre a fost un loc şase ocupat de Ioan Apostol şi Liviu Cepoi, la sanie-2, în 1994, la JO de la Lillehammer.

Şi al doilea rezultat românesc ca valoare la PyeongChang a fost tot la sanie, în proba de ştafetă pe echipe (Raluca Strămăturaru, Valentin Creţu, Cosmin Atodiresei/Ştefan Muşei), locul 10.

A treia performanţă a delegaţiei României la JO 2018 s-a înregistrat la biatlon, unde ştafeta masculină de 4x7,5 km (Cornel Dumitru Puchianu, George Răzvan Buta, Gheorghe Iulian Pop, Nicolae Remus Faur) a terminat pe locul 14.

Delegaţia României s-a întors, marţi, de la PyeongChang, fiind aşteptată la Aeroportul Henri Coandă de reprezentanţi ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi ai Clubului Sportiv al Armatei Steaua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.