Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan, solicitare de URGENȚĂ la Ministerul Educației, după începerea anului universitar

stiripesurse.ro
Raluca Turcan

Învățământul românesc are nevoie de un buget pe măsură, dar și de politici pentru dezvoltare. Liderul de grup al deputaților PNL, Raluca Turcan, cerere urgentă către Ministerul Educației  a lansat un apel la început de an universitar.

 

"În anul CENTENAR, Universitatea românească poate reda României puterea de a deveni cu adevărat MARE!

Mediul Universitar românesc a trecut prin perioade grele în ultimii ani. Istoria ne-a demonstrat că mediul academic sănătos a rezistat tuturor greutăților: de la sistemul totalitar sau influența străină până la capitalismul ”de cumetrie” și impostura instalată la rang înalt de către mediul politic corupt. Cine a vrut să facă performanță, a făcut. Cine a vrut să devină mentor și reper moral pentru întreaga societate, a devenit. De foarte multe ori, mediul academic, studenții și forurile universitare au dat lecții de democrație și demnitate întregii societăți. Au demonstrat că prin sacrificiu se poate câștiga libertatea și bunăstarea întregii țări.

În acest moment, avem, mai mult ca oricând, nevoie de un mediu universitar puternic. Având în vedere că numărul studenților s-a înjumătățit, lupta din interiorul acestui corp profesional se va înteți. Universitățile care vor da dovadă de profesionalism, moralitate și utilitate socială vor reuși să reziste acestui val.

Adresez public, viitorului ministru al educației, solicitarea de a începe un proces amplu de evaluare, clasificare și finanțare a universităților în funcție de performanță. Banii pentru educație au fost și sunt puțini. Tocmai din acest considerent, ei nu trebuie aruncați pe programe ineficiente, ci pe unele care pot face din România un pol regional de performanță. Putem forma specialiști în toate domeniile, de la medicină până la IT. Putem și trebuie să încurajăm cât mai mulți tineri din România și regiune să urmeze o facultate și să le asigurăm un loc de muncă bine plătit în România.

Sper ca acest an să fie unul în care să se simtă progresul, dorința de performanță și adaptare la așteptări chiar din interiorul mediului academic. Să reușim să punem bazele unor noi politici educaționale coerente și susținute din punct de vedere bugetar.

Dragi studenți și profesori,

Vă doresc un început de an cât mai bun!", a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Citește și: Paul Stănescu, REACȚIE SURPRIZĂ la anunțul lui Ponta privind schimbarea lui Dragnea de la Camera Deputaților .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.