Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan a anunțat data pentru ALEGERILE ANTICIPATE: Totul se va întâmpla până pe 28 iunie

Inquam Photos/ Octav Ganea
alegeri tur II prezidentiale 24 11 2019

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că Guvernul va reglementa organizarea alegerile anticipate, astfel încât aceste alegeri şi cele locale să aibă loc până în 28 iunie, la diferenţă de o zi sau maximum o săptămână.

"Alegerile anticipate nu sunt reglementate în detaliu. Va fi nevoie de reglementarea organizării alegerilor anticipate. Dacă ne gândim la momentul maxim până la care am putea să suprapunem alegerile anticipate cu alegerile locale, undeva până în 28 iunie ar trebui să încheiem ambele alegeri. Nu intenţionăm să le punem chiar în aceeaşi zi, ci la o diferenţă fie de o zi, fie de maximum o săptămână", a afirmat Raluca Turcan, marţi, la B1 TV.

Citește și: Traian Băsescu aruncă bomba! Ce se va întâmpla în România

Ea a exclus posibilitatea ca parlamentarii PNL să voteze moţiunea de cenzură pe care PSD intenţionează să o depună după angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul referitor la alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

"Dacă această moţiune va trece şi vom ajunge la situaţia declanşării alegerilor anticipate, care presupun respingerea în Parlament a două Guverne consecutive, PNL va susţine alegerile anticipate, deci nu vom susţine învestirea următoarelor două Guverne. Însă, moţiunea PSD este exclus să o votăm", a spus Turcan.

Citește și: `Băi talent: nu-ți e rușine!`Fostul ministru al Educației în guvernul Boc a jignit grav un geniu al muzicii românești

Ea a menţionat că Ludovic Orban va fi în continuare desemnat premier, dar "vom susţine declanşarea alegerilor anticipate".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.