Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan, acuzaţii explozive la adresa Vioricăi Dăncilă: 'Să ne răspundeți dacă ați ratat primul examen de admitere la liceu'

Stiri pe surse
Raluca Turcan

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a declarat, luni, la dezbaterea din plen a OUG 114, la „Ora Premierului”, că ratarea examenelor școlare de către premierul Viorica Dăncilă a reprezentat motivul pentru care a semnat această „ordonanță nenorocită”.

„Vă rugăm să ne raspundeți dacă ați ratat primul examen de admitere la liceu, primul examen de treapta a doua, primul examen de admitere la facultate. Veți spune că nu contează. Contează pentu toată lumea, pentru că, puteți să fluierați, realitatea este aceeași. Avem un prim-ministru care, cu toate că a ratat examenele, este prim-ministru. Ratarea examenelor se simte cu fiecare decizie pe care o luați. Ratarea acestor examene poate să fie și motivul pentru care ați semnat această OUG nenorocită”, a declarat liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, luni, la dezbaterea în privința OUG 114, la „Ora Premierului, potrivit Mediafax.

CITEȘTE ȘI: Planta care regenerează ficatul și ajută alte organe: O cură de două săptămâni face minuni

Raluca Turcan a declarat că OUG 114 a fost dată pentru a face rost de bani pentru măsurile falimentare.

„Ați semnat OUG114, OUG lăcomie a grupului condus de Dragnea și Vâlcov, care pune piedici și care obligă administrațiile locale să crească taxele și impozitele, fără niciun fel de dezbatere. Au picat toți în colimatoriul dvs. În ce țară normală oamenii află cu 72 ore înainte că urmează să-și modifică radical afacerile? Trebuia să faceți rost de bani pentru măsurile falimentare. În prima zi dupa adoptarea acestei OUG România a devenit campion la creșterea prețurilor. Această OUG a determinat facturi mai mari”, a mai Turcan.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă participă, în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea din cadrul „Orei Premierului”, pe marginea OUG 114 care introduce, printre altele, „taxa pe lăcomie” pentru bănci, la solicitarea grupului parlamentar al PNL. Tema propusă de PNL la „Orei premierului”este „Opriţi Ordonanţa Lăcomiei, Ordonanţa care bagă România în faliment”.

OUG 114/2018 privind implementarea unor măsuri fiscale a adus numeroase nemulţumiri din partea mai multor instituţii, dar şi companii. Printre nemulţumiţi se numără băncile, dar şi administraţiile locale.

Actul normativ a fost adoptat în luna decembrie de către Guvern, iar principalele prevederi sunt: Preţul la gaze şi energie electrică va fi plafonat pentru 3 ani de zile; impozitarea activelor băncilor dacă ROBOR este mai mare de 2%; micșorarea comisionului fondului de pensii private de la 2,5 la 1% şi majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu 2% din cifra de afaceri.

CITEȘTE ȘI: Săpun lichid sau săpun solid? Specialiştii tranşează disputa .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.