Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan: Am amendat primăriile cu 67.000 de lei

Facebook
Raluca Turcan

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă că asistenţa socială în România este o activitate "făcută după ureche" şi reclamă că unele primării "condiţionează" banii daţi asistaţilor, sume care provin de la bugetul de stat. Conform ministrului, după o lună de controale în teritoriu, au fost aplicate primăriilor amenzi de aproximativ 67.000 de lei pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul asistenţei sociale.

Raluca Turcan a afirmat, luni seară, că în România "asistenţa socială e făcută după ureche, nu e făcută cu profesionişti, aşa cum ar trebui", informează News.ro.

"De multe ori (asistenţii sociali - n.r.) sunt folosiţi la primării şi pentru alte activităţi. De multe ori primăriile ignoră complet componenta de asistenţă socială şi dacă au oameni vulnerabili se gândesc la ei odată la patru ani, când au alegeri şi, eventual, condiţionând nişte bani pe care tot bugetul de stat îi suportă. Ca atare, doar după o lună de zile de controale privind asistenţa socială în România, am aplicat primăriilor amenzi de aproximativ 67.000 de lei tocmai pentru că nu reuşesc să desfăşoare această activitate cu personal calificat şi respectând legislaţia în vigoare”, a declarat Raluca Turcan, la Antena 3.

Ministrul a amintit că în urma verificărilor privind asistenţa socială în teritoriu s-a constatat că doar 80% dintre asistenţii sociali din România au studii superioare, iar dintre aceştia doar 30% au studii în domeniul în care activează.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.