Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan anunţă strategia - Ce vor face parlamentarii PNL în timpul moţiunii de cenzură: 'NU cum au făcut cei de la PSD în ultimii ani'

stiripesurse.ro
Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan anunţă strategia PNL pentru moţiunea de cenzură a PSD. Aceasta afirmă că parlamentarii liberali nu vor boicota votul, ci vor fi prezenţi şi vor vota, însă vor vota la vedere împotrivă.

"Parlamentarii PNL vor fi prezenți la votarea moțiunii de cenzură și vor vota la vedere, împotriva moțiunii. NU ne vom comporta laș, cum au făcut cei de la PSD în ultimii ani, când fie au stat în bănci și nu s-au apropiat de urnele de vot, fie au votat pentru căderea propriului guvern.

Vom discuta cu toate formațiunile parlamentare pentru a convinge senatorii și deputații să voteze împotriva moțiunii. Facem toate demersurile pentru că vrem ca legea privind alegerea primarilor în două tururi să treacă de Parlament, așa cum își doresc românii. Guvernul este nevoit să-și riște mandatul ca să pună în practică voința oamenilor - schimbarea legii privind alegerea primarilor. Singura soluție reală pe care guvernul o are pe masă este angajarea răspunderii pe această lege și respingerea moțiunii de cenzură.

PSD nu a depus moțiunea de cenzură pentru că vrea să preia guvernarea. Din contră. Fuge de responsabilitate, pentru că știe ce dezastru a lăsat în urmă și știe că românii nu îi vor ierta la vot. Singurul motiv pentru care PSD a depus moțiunea de cenzură este ca să împiedice alegerea primarilor în două tururi și să salveze baronii roșii care au adus sărăcie și depopulare în localitățile pe care le-au condus ca niște satrapi. Singura lor șansă să rămână în funcție este să fie menținute alegerile într-un singur tur. Restul - ce au scris cei de la PSD în moțiunea depusă la Parlament - este pur și simplu gargară", scrie Raluca Turcan pe Facebook.

Parlamentul s-a reunit, luni, pentru prezentarea moţiunii de cenzură depuse de PSD, după angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin. Moţiunea de cenzură, intitulată "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti" şi semnată de 208 parlamentari, este citită în plen de deputatul PSD Daniel Suciu.

Potrivit semnatarilor, Guvernul Orban trebuie demis de urgenţă atât pentru că schimbarea sistemului electoral în prag de alegeri încalcă standardele europene, cât şi pentru că adoptarea acestor modificări s-a făcut în mod unilateral, fără consultare şi dezbatere, prin angajarea răspunderii de către partidul aflat la Putere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.