Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan, apărată de un coleg din Guvern în scandalul azilele groazei: 'Nu cred că din poziţia de ministru aveai posibilitatea să-ţi dai seama'

PNL Sibiu
Raluca Turcan

Ministrul Dezvoltării, Adrian Veştea, susţine că, din poziţia de ministru al Muncii, Raluca Turcan a semnat „o situaţie tehnică” privind un spaţiu pentru un azil din Voluntari şi că aceasta nu putea prevedea „ce orori se vor întâmpla” în azilele în care vârstnicii erau maltrataţi. Veştea e de părere că nu era cazul ca plecarea unor miniştri de la PSD să determine şi demisia unor deţinători de portofolii ministeriale din partea PNL.

„Cred că nu ar trebui tratată această situaţie din perspectiva - au plecat doi miniştri de la PSD, trebuie să plece şi un ministru de la PNL. Cred că ar trebui să avem o evaluare corespunzătoare, să avem verificări făcute punctual, iar în momentul în care sunt persoane care sunt puse în astfel de situaţii ar trebui să plece din aceste poziţii. Am stat de vorbă şi am înţeles, din perspectiva acestei situaţii, că, de fapt, doamna Turcan nu a semnat decât o situaţie tehnică, o situaţie care a fost prealabilă certificării. Nu cred că din poziţia de ministru aveai posibilitatea să-ţi dai seama ce orori se vor întâmpla ulterior pentru că, de fapt, tu certifici un spaţiu din punct de vedere tehnic, un spaţiu care îţi este pus la dispoziţie înainte de a funcţiona un astfel de centru, iar ulterior toate aceste competenţe revin unor instituţii care trebuie să facă controale periodice. Acestea sunt aspectele pe care eu le cunosc din interior. Nu iau partea nimănui, cred că acest subiect a creat destul de multă emoţie şi, în acelaşi timp, consider că ar trebui ca toate persoanele care se fac vinovate, într-o formă sau alta, să fie sancţionate şi să răspundă legilor”, a declarat Adrian Veştea sâmbătă, în emisiunea Insider Politic difuzată de Prima Tv.

Acesta este de părere că situaţiile descoperite de procurori în căminele administrate privat şi finanţate din bani publici la Voluntari sunt cazuri izolate.

„Este un caz particular, este un caz pentru care cei care sunt vinovaţi trebuie să plătească, trebuie tratate corespunzător astfel de situaţii pentru a atrage atenţia şi pentru a nu se mai întâmpla pe viitor, atât din perspectiva celor care îşi exercitau activitatea cât şi din punctul de vedere al instituţiilor care aveau responsabilitatea de a verifica periodic aceste centre”, a mai afirmat Adrian Veştea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.