Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan, atac voalat la adresa USR: PSD a blocat, alții s-au ascuns și au spus 'mergeți voi, că vin alegerile, să vă rupeți gâtul'

Facebook
Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat miercuri seară, pentru B1 TV, că PNL a fost singurul partid care și-a asumat procesul de reformare a României. Ea a precizat că PSD doar a încercat să blocheze toate inițiativele liberalilor, în vreme ce alte partide au preferat să stea pe margine pe ideea „mergeți voi că vin alegerile, vă rupeți gâtul și nouă o să ne profite politic uzura voastră”. Turcan nu s-a referit cu subiect și predicat la USR-ști, dar aceștia au fost în discuții pentru a intra la guvernare alături de PNL, după căderea Cabinetului Dăncilă, dar au refuzat.

„V-aș mai spune un lucru extrem de important pentru că, până la urmă, trebuie să gândești spre viitor și mă uitam așa la ofertele actorilor politici, cei mai mulți dintre ei făcând parte din categoria celor care fie au stat ascunși și nu au vrut să-și asume greutăți și provocări, fie au blocat. Dacă vă aduceți aminte de toate blocajele din perioada carantinării și izolării, sunt unii care, în Parlament, cu un cinism maxim au făcut ca în trei zile să crească numărul infectărilor în România. Așa ceva, undeva, trebuie pedepsit, la un anumit moment. Evident că cei care blochează sunt PSD-iștii”, a declarat vicepremierul liberal Raluca Turcan.

Moștenirea Gabrielei Firea - Nicușor Dan, despre iluminatul festiv de Crăciun: 'Dacă tot s-au pus, o să se aprindă'

Întrebată de moderatorul B1 TV Silviu Mănăstire dacă cei care se ascund sunt USR-iștii, Raluca Turcan a răspuns: „Până la urmă, la momentul demiterii Guvernului Dăncilă, a existat un singur partid care și-a asumat guvernarea și am avut mai multe tipologii de comportament: unii au spus ”mergeți voi că vin alegerile, vă rupeți gâtul și nouă o să ne profite politic uzura voastă”, alții au încercat să saboteze acest demers al nostru de asumare. Pe fond, când tragem linia, sunt unii singuri care au intrat în plin în acest proces de reformare a României. Cum ar fi fost ca și noi să avem același comportament populist ca, atunci când am reușit să o dăm jos pe Dăncilă și clanul infracțional din jurul conducerii PSD, să spunem: ”noi am dat-o, dar nu intrăm la guvernare, că nu ne profită politic și să-i lăsăm în continuare în sărăcie”? Noi nu suntem genul acela de oameni”.

Vicepremierul Raluca Turcan a mai declarat că e cu atât mai important cine va câștiga alegerile parlamentare din 6 decembrie cu cât România va beneficia pentru sistemul sanitar de 7,2 miliarde de euro bani UE și e nevoie de oameni capabili pentru a folosi aceste resurse.

„Vreau să vă spun că responsabilitatea bate strategia politică și aici, în acest Guvern, sunt oameni care au demonstrat, zi și noapte, că sunt capabili să muncească, să unească, să atragă energii, să găsească resurse.

Și aici voiam să ajung: îi auzeam pe unii și alții spunând că o să aloce un miliard de euro pentru sănătate, că brusc o să construiască spitale care nu au fost făcute în 30 de ani. Nu s-a construit niciun spital public în ultimii 30 de ani în România.

Paradoxul e că, în următorii șase ani, România are, pentru Sănătate, la dispoziție șase miliarde de euro. Lor li se adaugă cele 1,2 miliarde de euro, care sunt deja contracate pentru aparatură medicală. Asta înseamnă că în sistemul de sănătate românesc vom canaliza 7,2 miliarde de euro, care vor merge și în finalizarea celor trei spitale regionale povestite de PSD, pentru investiții în digitalizare, aparatură medicală, servicii medicale, pe partea de prevenție. Important e să ai cap să folosești acești bani. De asta e important, pe 6 decembrie, pe mâna cui intră aceste rezerve de finanțare”, a mai declarat vicepremierul Raluca Turcan, pentru B1 TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.