Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan cere demisia ministrului Educaţiei

turcan

Vicepreşedintele PNL Raluca Turcan cere demisia ministrului Educaţiei şi a inspectorilor "numiţi pe criterii politice", în contextul suspiciunilor de fraudă de la Colegiul Tehnic "Unirea" din Ştei, unde au fost eliminaţi de la bacalaureat 108 elevi.

"Ministrul Educaţiei suspectează că ISJ Bihor era parte din mecanismul de fraudă produs la centrul de examen de la Colegiul Tehnic "Unirea" din Ştei unde au fost eliminaţi din examen 108 elevi. Ministrul Educaţiei greşeşte însă profund. Nu doar inspectoratul este în culpă, ci şi Ministrul însuşi", afirmă Turcan, conform unui comunicat de presă.

Ea susţine că şeful ISJ Bihor a fost descalificat la concursul din primăvară pentru acest post.

"Cu toate acestea, Ministrul Educaţiei l-a numit inspector general. (...) Ancheta trebuie extinsă. Profesorii supraveghetori trebuie să răspundă pentru faptul că nu au atenţionat elevii, nu au luat măsuri în timpul examenului sau chiar pentru că au fost complici. Ministrul e obligat în faţa opiniei publice să răspundă care au fost criteriile după care s-au făcut numirile de profesori în aceste comisii de supraveghere. Dacă aceste comisii s-au constituit pe criterii politice, atunci responsabilii trebuie urgent aspru sancţionaţi iar, odată cu demisia inspectorului, trebuie să avem şi demisia ministrului Educaţiei. În plus, trebuie să meargă în faţa justiţiei pentru a răspunde de ce au permis această fraudă în urma căreia peste 100 de elevi au fost privaţi de viitor", se arată în comunicat.

Raluca Turcan consideră că, în urma concursului pentru managementul şcolar, "au fost ignorate legea şi cerinţele de profesionalism, au fost puse în funcţii persoane slab pregătite, care satisfac exclusiv interesele clientelare în dispreţ faţă de viitorul şi reuşita prin educaţie a unor generaţii întregi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.