Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Raluca Turcan: 'Colectiv arată oglinda neputinței statului de a-și proteja cetățenii'

stiripesurse.ro
Raluca Turcan

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, scrie, la trei ani de la tragedia de la Colectiv, un mesaj în care subliniază neputința statului de a-și proteja cetățenii.

''Sunt de mulți ani în politică și mă lupt, aproape în fiecare zi, cu găștile care vor să pună mâna pe justiție, să controleze statul, să pună mai presus de lege potentații societății. Am susținut și voi susține o justiție independentă, dar și funcțională. Din nefericire, pentru cei de la Colectiv, justiția e moartă, nu împarte dreptatea, nu-i condamnă pe vinovați. Pentru cei de la Colectiv, dar și pentru cei apropiați lor, justiția nu a existat! Și prin asta este părtașă la crimă. Cum este posibil ca la trei ani procesul celor vinovați să fie tot în fază incipientă? Nimeni să nu fi plătit pentru indolență, neglijență, corupție?
Cum este posibil ca și în acest moment jumătate dintre cluburile de acest tip să funcționeze fără autorizație la incendiu? Spitalele să fie în continuare nepregătite pentru accidente similare? Vinovații de atâtea morți se plimbă liberi, iar cei în care și-au pus speranța majoritatea românilor care au votat parcă fac tot ce pot pentru a ascunde urmele, a salva vinovații de la răspundere și a îngropa munca procurorilor corecți, acolo unde există?

Citește și: Tudor Chirilă, RĂBUFNIRE la trei ani de la Colectiv: La noi nu s-a schimbat nimic, doar se încearcă fentarea legislației mai frumos

Colectiv arată oglinda neputinței statului de a-și proteja cetățenii. Colectiv nu a luat doar vieți, ci și speranța multor români în viitorul drept al acestei țări.
Cred că mulți oameni politici sunt părtași la această crimă prin inacțiunile din ultimii ani, modificările legislative, interesele strict personale urmărite prin instituțiile statului, falimentarea sistemului sanitar, a celui de protecție civilă sau al celui de justiție.

Dumnezeu să-i odihnească pe cei care au pierit cu zile într-o țară care putea să-i apere, putere de a merge mai departe familiilor și prietenilor, spirit civic și al dreptății pentru toți cei care pot face dreptate și preveni nenorociri similare!!!'', a scris Raluca Turcan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.